Vreme čitanja: oko 1 min.

Instagram kreće u ofanzivu protiv "sekstorzije": Šta sve donose novi alati?

N. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Promene će uključivati zamagljivanje golih slika u direktnim porukama, koje će automatski biti uključeno za korisnike mlađe od 18 godina, a biće testirana i obaveštenja koja potencijalne žrtve upućuju na podršku

  • 0
Instagram logo Foto: Ascannio / Shutterstock.com

Društvena mreža Instagram saopštila je da će u roku od nekoliko nedelja početi da testira nove alate za borbu protiv "sekstorzije", što je pretnja deljenjem nečijih eksplicitnih slika bez pristanka te osobe, najčešće u svrhu dobijanja još fotografija ili novca.

Promene će uključivati zamagljivanje golih slika u direktnim porukama, koje će automatski biti uključeno za korisnike mlađe od 18 godina, a biće testirana i obaveštenja koja potencijalne žrtve upućuju na podršku, prenosi BBC.

Pored toga, potencijalnim "sekstorcionistima" biće otežana interakcija sa drugim korisnicima, što uključuje sakrivanje poruka od potencijalnih iznuđivača koje su poslate maloletnim osobama.

Najava o testiranju novih mera, dolazi u trenutku kada je vocap (WhatsApp) saopštio da smanjuje starosnu granicu za svoje korisnike u Evropi sa 16 na 13 godina, navodi BBC.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA