≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bezbednost na prvom mestu: Viber dobio prestižni SOC 2 tip II sertifikat

N. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rigorozni kriterijumi ovog sertifikata imaju za cilj da utvrde najviši nivo sigurnosti, pristupačnosti, poverljivosti i privatnosti korisničkih podataka

  • 0
Viber privatnost Foto: Viber

Viber je uspešno završio proces sertifikacije po standardu SOC 2 (Service Organization Control) tipa II. SOC 2 predstavlja standard revizije razvijen od strane Američkog instituta za sertifikovane javne račune (AICPA) čiji rigorozni kriterijumi imaju za cilj da utvrde najviši nivo sigurnosti, pristupačnosti, poverljivosti i privatnosti korisničkih podataka.

Revizija koju je sprovela jedna od najvećih mreža profesionalnih servisa na svetu, Ernst & Young, potvrdila je da praksa, pravila, procedure i operacije Vibera ispunjavaju SOC 2 standarde.

"Dodela sertifikata usaglašenosti sa kriterijumima SOC 2 tipa II predstavlja značajnu prekretnicu za Rakuten Viber i svedoči o našoj potpunoj posvećenosti ka osiguranju bezbednosti i privatnosti naših korisnika", izjavio je Liad Šnel, potpredsednik odeljenja inženjeringa i CISO aplikacije.

"Ovaj sertifikat potvrđuje naš proaktivan pristup bezbednosti informacija i posvećenost održavanju najviših standarda zaštite podataka. Nastavićemo da dajemo prioritet poverljivosti i integritetu informacija koje su nam poverene, u nastojanju da obezbedimo sigurnu i pouzdanu platformu za razmenu poruka članovima naše globalne zajednice."

Pored usaglašenosti sa SOC 2, Viber nastavlja sa daljim poboljšanjem svoje infrastrukture kroz primenu dodatnih slojeva otpornosti i još pomnijim praćenjem aktivnosti na njenoj platformi.

Već tokom 2016. godine Viber je postao jedna od prvih vodećih aplikacija za razmenu poruka koja je kao standard primenila enkripciju sa-kraja-na-kraj za sve privatne direktne grupne prepiske i video pozive.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA