Vreme čitanja: oko 1 min.

Ilon Mask planira da sakrije lajkove na platformi X

Vreme čitanja: oko 1 min.

Javni lajkovi su često otkrivali "kontroverzan" sadržaj koji uživaju poznate ličnosti i javne figure, neretko izazivajući skandale

  • 0
Ilon Mask Elon Musk Foto: Profimedia/AFP/Odd ANDERSEN

Ilon Mask planira da uvede promenu na platformi X koja će učiniti lajkove privatnim za sve korisnike. Iako X Premium korisnici već mesecima imaju opciju da sakriju svoje lajkove, ova funkcija će uskoro postati podrazumevana za sve korisnike, prema rečima direktora inženjeringa na X-u.

Direktor inženjeringa na X-u je u utorak objavio da će platforma praviti lajkove privatnim, navodeći da javni lajkovi podstiču "pogrešno ponašanje."

"Javni lajkovi obeshrabruju ljude da lajkuju sadržaj koji bi mogao biti 'kontroverzan' zbog straha od odmazde ili zaštite javnog imidža", izjavio je direktor.

Ilon Mask je podržao ovaj tvit, što je otkriveno putem njegovih javnih lajkova. Trenutno većina korisnika na X-u ima javno prikazane lajkove na svojim profilima, što pokazuje sve postove sa kojima stupaju u interakciju. Iako je opcija skrivanja lajkova dostupna za plaćene korisnike od septembra prošle godine, najava sugeriše da će ova funkcija uskoro biti dostupna svima.

Javni lajkovi su često otkrivali "kontroverzan" sadržaj koji uživaju poznate ličnosti i javne figure, neretko izazivajući skandale. Ova promena je deo Maskove šire vizije za X, koja uključuje skrivanje lajkova i brojeva repostova kako bi se stvorilo čistije iskustvo na platformi. Iako ova promena još uvek nije uvedena, Mask je potvrdio da će se to "definitivno desiti."

Privatni lajkovi bi mogli omogućiti korisnicima da slobodnije stupaju u interakciju sa sadržajem na platformi. Vaši lajkovi doprinose tačnosti algoritma koji vam preporučuje sadržaj, pa bi to moglo da poboljša korisničko iskustvo. Međutim, ova promena takođe uklanja ključnu funkciju odgovornosti koja je činila Twitter toliko zanimljivim.

(Telegraf.rs)

Video: Da li zaista možete da otključate bilo čiji iPhone? Isprobali smo viralni TikTok trik

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA