Vreme čitanja: oko 1 min.

Zaboravite selfije: WhatsApp testira AI-generisane profilne slike

N. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iako zvuči zanimljivo, postavlja se pitanje kako će ova funkcija uticati na prepoznavanje korisnika, s obzirom da profilne slike služe upravo toj svrsi

  • 0
WhatsApp, Vocap Foto: Pixabay

WhatsApp trenutno testira novu funkciju koja omogućava korisnicima da koriste profilne slike generisane uz pomoć veštačke inteligencije. Ova novina je otkrivena u najnovijoj beta verziji aplikacije za Android (2.24.11.17), prenosi WABetaInfo.

Umesto da trošite vreme na pravljenje savršene selfi fotografije ili uređivanje postojećih slika, uskoro ćete moći jednostavno da opišete željenu sliku, a AI će kreirati jedinstvenu profilnu sliku za vas. Iako zvuči zanimljivo, postavlja se pitanje kako će ova funkcija uticati na prepoznavanje korisnika, s obzirom da profilne slike služe upravo toj svrsi.

Prema dostupnim informacijama, čini se da će ova funkcija raditi slično kao postojeći AI generatori slika, stvarajući sve od animiranih likova do fantastičnih pejzaža na osnovu tekstualnih opisa, umesto da unapređuje postojeće fotografije korisnika.

Dok ova funkcija može delovati kao san za sve koji brinu o privatnosti, otvara se pitanje da li će uskoro naši WhatsApp četovi biti preplavljeni likovima generisanim od strane AI, kao iz nekog Pixar filma.

S obzirom da se funkcija već pojavljuje u beta verziji aplikacije, velika je verovatnoća da će uskoro biti dostupna svim korisnicima WhatsApp-a, uključujući one na iOS platformi.

Meta, kompanija koja stoji iza WhatsApp-a, očigledno ima ambicije da AI tehnologiju integriše u sve aspekte našeg digitalnog života, pa ostaje da vidimo kako će korisnici reagovati na ovu novinu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA