• 0

Kako da izgradite samopouzdanje dok tražite posao?

Puno je načina da dobijemo dodatno samopouzdanje koje nam može pomoći da u procesu traganja za radnim mestom budemo što uspešniji

  • 0

Potraga za poslom je za većinu nas prilično izazovna. Slanje biografija, pisanje motivacionih pisama i odlasci na intervjue predstavljaju situacije u kojima se od nas traži da se predstavimo u najboljem svetlu, a to mnogima nameće dodatni stres. Puno je načina da dobijemo dodatno samopouzdanje koje nam može pomoći da u procesu traganja za radnim mestom budemo što uspešniji.

Otkrivamo par trikova koji vam mogu pomoći:

Vežbajte kako da se predstavite - velika je verovatnoća da ćete dobiti priliku da se predstavite i kažete par rečenica o sebi. Zato je dobro imati spreman tekst ili barem osnovne infomacije o sebi. Važno je da istaknete osnovne podatke, prethodno iskustvo i motivaciju za posao koji očekujete. Kada se dobro predstavite, dobijate dodatno samopouzdanje, a osoba koja sa vama razgovara stiče utisak da ste spremni i sigurni u sebe.

Pripremite listu neprijatnih pitanja koja mogu da vam budu postavljena - kada napišete pitanja  koja vam deluju kao "najgora moguća", spremite odgovore  za koje mislite da bi bili odgovarajući i razmotrite ih sa blliskim osobama. Oni će vam najverovatnije dati iskreno mišljenje o tome šta bi trebalo da kažete i kako da uobličite odgovore. Kada uradite ovu vrstu pripreme, bićete spremniji da reagujete u sličnim situacijama na intervjuima, jer vas pitanja neće iznenaditi.

Pohađajte kurseve, prijavite se za praksu ili volontirajte - postoji puno besplatnih edukativnih programa, kako na internetu, tako i u okviru različitih organizacija u vašem okruženju. Mnogi od njih su veoma korisni i mogu vam dati uvide u znanja koja vam nedostaju. Takođe, praksa je uvek dobar način da steknete znanja i veštine koje poslodavci traže, a može vam otvoriti vrata i za samo zaposlenje. Izdvajamo programe u okviru platforme Coca-Cola mladima koji pružaju priliku za usvajanje novih ličnih i poslovnih veština, praksu ili pak zaposlenje. Potrebno je samo da ustanovite koji program odgovara vašem niovu obrazovanja, ambicijama i interesovanjima i prijavite se za učešće. Ukoliko ispunjavate uslove i pokažete posvećenost i volju, velika je verovatnoća da će vam učešće u njima otvoriti nove mogućnosti! Više o programima pronađite na coca-colamladima.rs.

(Telegraf.rs/ PR)
 

 

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima