• 0

Šta je zajedničko zvezdama Premijer lige i osnovcima jedne beogradske škole?

VR tehnologija omogućila najvećim zvezdama Premijer lige da nastave da treniraju

  • 0

Vreme je takvo da je koronavirus paralisao ceo svet. Od Azije do Evrope i od Australije do Amerike. Ne postoji aspekt socijalnog života koji nije dobro uzdrman udarcima ovog nevidljivog neprijatelja. Ekonomija, školstvo, turizam, zabava, sport i sve druge pore društva moraju da se prilagode novonastaloj situaciji i, iz okolnosti globalne samoizolacije u koju smo svi upali, pokušaju da izvuku najviše što mogu.

Mnogi su se okrenuli savremenoj tehnologiji kako bi u tome uspeli, a među njima su se, pomalo neočekivano, izdvojili najveće zvezde Premijer lige i učenici Savremene osnovne škole iz Beograda.

VR tehnologija omogućila najvećim zvezdama Premijer lige da nastave da treniraju

Elitni rang engleskog fudbala je najjače, najbogatije i najkvalitetnije nacionalno takmičenje na svetu, ali su stadioni prazni, lopta miruje, zabranjeni su treninzi, a najvećim zvezdama ostrvskog i svetskog fudbala naređeno je da ostanu kod kuće.

Situacija jeste takva da fudbal nije u prvom planu, ali Premijer liga i njeni klubovi ne bi bili to što jesu da ne gledaju u budućnost i da nisu svesni da moraju ići napred. Pitanje je samo kako, a odgovor je jednostavan – pomoću VR tehnologije.

Umesto višesatnih zajedničkih treninga i rizičnih kontakata sa saigračima, fudbaleri Mančester sitija, Čelsija, Arsenala, Vest Hema i ostalih premijerligaških klubova koriste VR naočare, pomoću kojih ostaju u kondiciji, unapređuju svoje veštine i usvajaju tehničke i taktičke zamisli trenera. Ovom tehnologijom se služe Kevin de Brujne, Mičel Antonio i mnogi drugi I zbog toga su u prednosti nad igračima iz drugih delova Evrope i sveta.

Učenici Savremene osnovne škole uz pomoć VR-a nastavu prate na zanimljiv, kreativan i jedinstven način

U pokušaju da nađemo sličan primer upotrebe VR tehnologije, prebacili smo se na sferu obrazovanja i došli do Savremene osnovne škole. Reč je o najmodernijoj ustanovi ovog tipa u Srbiji i regionu, koja se nalazi na Novom Beogradu i, baš kao i Premijer liga, pruža svojim učenicima najbolje uslove za napredak.

Savremena gimnazija, linkgroup

Foto: LINKgroup

Ova Future Ready škola uspešno koristi najmodernije tehnološke inovacije u nastavi, a među njima značajno mesto zauzima i VR tehnologija. Na taj način učenici stiču nova znanja na konkretan, zanimljiv, kreativan i jedinstven način, zbog čega su u prednosti nad svojim vršnjacima.

Pored VR naočara, pomoću kojih mogu da rone, lete iznad planinskih vrhova i upoznaju se sa raznim životinjskim vrstama ili kulturama sveta, savremenim osnovcima je na raspolaganju i 9D VR Starship. Reč je o najmodernijem svemirskom brodu u kojem mališani mogu da putuju Sunčevim sistemom, ali i izvan njega, da se vrate u period praistorije, druže sa dinosaurusima, upoznaju anatomiju ljudskog tela iz perspektive ćelije i još mnogo toga.

I sve to je sastavni deo nastave u Savremenoj osnovnoj školi.

Najsavremenija osnovna škola u našoj zemlji

Program Savremene osnovne škole deli se na Nacionalni i Kombinovani i za njegovo sprovođenje dobijene su akreditacije Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i prestižnog Univerziteta u Kembridžu. U pitanju je jedina škola u zemlji koja primenjuje koncept razvoja višestruke inteligencije profesora Hauarda Gardnera sa Univerziteta Harvard, koji se odnosi na podjednako razvijanje svih osam tipova inteligencije kako bi učenici iskoristili sav svoj potencijal.

Nastava se odvija u prelepom ambijentu, najmodernijim prostorijama i otvorenim terenima za sport, a dostupne su i brojne vannastavne aktivnosti na koje je stavljen poseban akcenat.

Zato ne propustite da svom detetu poklonite najbolje obrazovanje, a u Savremenoj osnovnoj školi postaće šampion znanja. Upis u novu 2020/21. godinu uveliko je u toku, i to po izuzetno povoljnim uslovima.

Posetite sajt Savremene osnovne škole i saznajte zašto su oduševljeni i osnovci i njihovi roditelji.

(Telegraf.rs/PR)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima