≫ 

Šest motivišućih saveta koji će vam pomoći kada vas odbiju na razgovoru za posao

Mnogi misle da ‘ne’ znači da jednostavno nisu dovoljno dobri ili vredni posla. To nije istina

  • 0
Razgovor za posao Foto: Unsplash

Svaki put kada nas neko odbije naše mentalo stanje je narušeno. A šta radite kada imate lošu seriju i čini vam se da vam se sva vrata zatvaraju? Ovo je poseban izazov kada tražite posao i svako novo „ne" čini da imate manje samopouzdanja. Evo šta članovi Forbsovog saveta trenera predlažu.

Zadržite fokus

„Refleksija je najvažnija. Zaboravite na prošlost i upitajte se – šta mogu da uradim? Odakle crpim samopouzdanje i zadovoljstvo? A onda počnite da povećavate vidljivost i gradite dobru mrežu kontakata."

Kiristijan Hofman, Supergroup

Ne primajte „ne" k srcu

„Mnogi misle da ‘ne’ znači da jednostavno nisu dovoljno dobri ili vredni posla. To nije istina.  ‘Ne’ ne bi trebalo shvatati lično. Gledajte na to kao na priliku da nađete posao koji vam više leži. Možda je tu šansa za promenu. Ne očekujte ove rezultate ako iznova radite iste stvari."

Dr Natalija Vikovski, Think Natalia

Pronađite strukturiranu onlajn obuku

„Kada sam isuviše lenja da bih vežbala, prijavljujem se za onlajn obuke. Rad u grupi čini da budete fokusiraniji, motivisaniji, orijentisani na akciju. Kvalitetna onlajn obuka može da vam pomogne da steknete veštine i ponovo vratite samopouzdanje.”

Dejna Mančagli, Job Search Master Class

Osmislite svoj posao iz snova

„Zamislite posao iz snova i idite u kompaniju iz snova i tražite intervju. Pokažite im šta možete i zašto se sjajno uklapate, čak i ako ne zapošljavaju. Upravo to sam uradila i dve nedelje kasnije su mi ponudili mesto koje je bilo moj posao iz snova. Ko pita ne skita!"

Džejn Anderson

Socijalizujte se i doprinosite gde možete

Druženje i razmena sa prijateljima i ljudima koji dele slične vrednosti daće vam osećaj pripadnosti i dopadanja – upravo ono što vam nedostaje kada vas odbiju na razgovoru za posao. Ne samo da ćete na ovaj način izgraditi samopouzdanje, već ćete imati priliku i da doprinese životima drugih. Često se u ovakvim interakcijama sazna za otvoreno radno mesto koje vam odgovara."

Silke Glab, SilkCelia

Udružite se s uticajnima

„Svojim klijentima u karijernoj tranziciji želim da se druže sa pozitivnim ljudima, koje nazivam influenserima. Ovakvi ljudi mogu da pokrenu druge i iskoriste svoju reputaciju da vam pomognu da izgradite samopouzdanje. Čak i oni koji vam misle sve najbolje nekada nemaju uticaj da vam pomognu. Zato se okružite pokretačkim duhom uticajnih i dobronamernih ljudi.”

Džon O’Konor, Career Pro

Kada vas sledeći put sa razgovora za posao isprate sa „ne", vratite se na ove savete i iz njih iscrpite inspiraciju za vaš sledeći korak.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA