Zavirite u najmoderniju srednju IT školu na našim prostorima

Danas je svima jasno da ulaganje u IT obrazovanje nije luksuz, već najbolja odluka koju roditelj može doneti za budućnost svoje dece

  • 1
Link Group Foto: LinkGroup

IT je najperspektivnija oblast današnjice, a stručnjaci iz ove sfere su veoma traženi i odlično plaćeni. S druge strane, više od 90% "tradicionalnih" poslova zahteva poznavanje neke od IT veština, pa je informatička pismenost već postala osnov obrazovanja, poput čitanja i pisanja.

U obrazovanju srednjoškolaca sa naših prostora koji sanjaju o tome da postanu budući IT stručnjaci ističe se Srednja škola za informacione tehnologije – ITHS, koja iz godine u godinu školuje sve veći broj učenika koji su se pokazali kao perspektivni eksperti za programiranje, dizajn, telekomunikacije, administraciju mreža ili mehatroniku.

U ovoj školi navode da ITHS nije obična srednja škola, već mesto gde se ljubav i talenat učenika za rad na računaru pretvaraju u siguran put ka uspešnoj karijeri. I to na najmoderniji mogući način. Rad u malim grupama, mentorska nastava, savršeni uslovi za rad i rekreaciju i prepoznavanje talenata, kvaliteta i potreba svakog pojedinačnog učenika ono je što školovanje u ITHS-u izdvaja od ostalih srednjih škola i garantuje praktično, savremeno i primenljivo obrazovanje.

Srednja škola po meri nove IT generacije

Svakodnevica učenika u ITHS-u nije ni nalik prosečnom danu njihovih vršnjaka u drugim školama. Dve vodeće regionalne kompanije u oblastima obrazovanja i IT-ja – LINKgroup i Comtrade, smestile su ITHS u središte najvećeg IT centra na našim prostorima i tako stvorile uslove za napredni vid školovanja, kakvim se može pohvaliti malo koja ustanova u svetu.

ITHS školski kompleks sastoji se od nastavnih kabineta koji su potpuno prilagođeni potrebama učenika, opremljeni su smart projektorima, video-bimovima i školskim laptopovima.

O tome da budući IT stručnjaci ne moraju biti samo zaljubljenici u tehnologiju i IT nauke sa malo drugih interesovanja najbolje svedoče uspesi učenika ITHS-a u najrazličitijim oblastima, od izrade aplikacija, preko humanitarne angažovanosti, jezika i sporta, do glume i zapaženih plasmana na takmičenjima iz brojnih predmeta.

Po završetku obrazovanja, diploma ITHS-a otvara vrata svih fakulteta u zemlji i inostranstvu, a vredna znanja i praktična iskustva koja učenici nose sa sobom imaju posebnu vrednost. Većina đaka ITHS-a bira pogodnost nastavka školovanja na Visokoj školi strukovnih studija za informacione tehnologije – ITS, obrazovnoj instituciji koja je osnivač ove srednje škole.

Partnerstvo škole i roditelja na najvišem nivou

Učenje u ITHS-u je mnogo efikasnije zahvaljujući upotrebi savremenih tehnologija. Učenici Srednje škole za informacione tehnologije na raspolaganju imaju e-Learning platformu za učenje, na kojoj im je 24 sata dostupan sav materijal sa nastave. Đaci, ali i roditelji, mogu u svakom trenutku da pogledaju prezentacije, imaju uvid u domaće zadatke koje treba da urade, raspored časova i kabineta, imaju uvid i u to koliko su prisutni na nastavi – dakle, sve što je neophodno za uspeh jednog učenika.

Link Group Foto: LinkGroup

Predavači, menadžment, psiholozi i pedagozi koji svakodnevno prate učenike i poklanjaju im punu pažnju uvek su i roditeljima na raspolaganju. Pored redovnih konsultacija sa timom stručnjaka, roditelji imaju pristup i elektronskom dnevniku, koji omogućava kontinuiran uvid u uspeh i napredak dece.

Sticanje realnih veština još u srednjoj školi

U okviru Projektnog centra ITHS-a učenicima je omogućeno da saznaju kako je raditi i sarađivati sa drugima u poslovnom svetu, mogu da provere koliko se dobro snalaze u radu u timu i koje im veštine zapravo idu bolje od drugih. Tako mogu i dosta da nauče i da još više unaprede neka znanja iz oblasti koje su ih manje zanimale. Klijenti Projektnog centra su razne firme, udruženja i ustanove različitih zanimanja i delatnosti, koji žele da svoje poslovanje unaprede i podignu na viši nivo.

Učenici ITHS-a u Projektnom centru podeljeni su u timove. Svaki tim ima svog lidera i svaki član ima svoj zadatak, realne rokove i dogovore oko toga kako svaki projekat treba realizovati. Učenici su u kontaktu sa klijentom, sa kojim imaju brifinge, i na taj način ugovaraju detalje finalnog rešenja. U ceo posao uključeni su i nastavnici ITHS-a, kao i stručni saradnici – inženjeri iz kompanije Comtrade.

Link Group Foto: LinkGroup

Potražnja za IT stručnjacima u Srbiji neprestano raste!

Tradicionalni sistem obrazovanja ne može dovoljno brzo ni efikasno da proizvede broj stručnjaka koji je ovoj najbrže rastućoj industriji na svetu neophodan. Ovakvo stanje potvrđuju i različita istraživanja tržišta koja kažu da Srbiji nedostaje čak 7.000 IT stručnjaka godišnje, a predviđa se da će taj broj u budućnosti samo rasti. Takođe, IT veštine su postale nezaobilazan faktor i u mnogim drugim oblastima, te danas gotovo i da ne postoji pozicija koja ne uključuje osnovna znanja iz IT-ja.

Nastavni plan i program u ITHS-u bogat je stručnim predmetima iz oblasti informacionih tehnologija, a učenici se školuju na profilima: Elektrotehničar informacionih tehnologija, Elektrotehničar multimedija, Elektrotehničar računara, Administrator mreža, Tehničar mehatronike i Elektrotehničar telekomunikacija. To su veštine za novo doba koje učenicima pružaju odlične mogućnosti za nastavak školovanja, ali i lako zaposlenje odmah posle završene škole.

Međutim, moderni sistem nastave nije rezervisan samo za IT predmete. ITHS je prva i jedina škola u Srbiji za obrazovanje IT tehničara gde se, osim stručnog, stiče i temeljno opšte obrazovanje. Nastava je i na ovim predmetima u potpunosti po meri 21. veka, pa učenici razvijaju digitalnu pismenost i na časovima likovnog, istorije, hemije ili srpskog jezika, lakše savladavaju gradivo, pokazuju više kreativnosti i motivisaniji su za učenje.

Link Group Foto: LinkGroup

Upis prave škole najbolja investicija u budućnost vaše dece

Obrazovni sistem mora da razume i prihvati veštine 21. veka i pripremi učenike za svet van učionice, a to je ono što se dešava u ITHS-u. U kom se god pravcu razvijala karijera vašeg deteta, ona mora počivati na snažnim osnovama i veštinama koje se moraju sticati kontinuirano, kroz sve nivoe obrazovnog procesa. Zato je upis prave srednje škole najbolja investicija u budućnost!

Upisom vašeg deteta u ITHS birate proveren put ka uspešnoj karijeri i perspektivnom zanimanju. Takođe, uz pogodnosti pilikom ranog upisa obezbeđujete i sniženu cenu školarine, što vam garantuje veliku uštedu tokom četvorogodišnjeg školovanja.

Sve ovo su samo neki od razloga zbog kojih se mesta za upis u ITHS-u popune i pre otvaranja zvaničnog upisnog roka. Zato ne oklevajte, prijavite se na vreme i obezbedite svom detetu sigurnu i perspektivnu budućnost.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Raska

    19. april 2021 | 18:03

    Sve je to lepo,nego ne napisaste koliko kosta jedna godina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA