5 razloga zašto svaki administrator mreža treba da poseduje CISCO sertifikat!

Ukoliko ste zaposleni, ili planirate da se zaposlite kao administrator mreža, onda vam je sigurno jasno da sticanje određenih sertifikata znači i veliki iskorak u vašoj karijeri. Prednost posedovanja svetski priznate diplome je mnogo više od samog papira koji će ponosno stajati na zidu vaše kancelarije

  • 2
LINKgroup

Foto: LINKgroup

Učiti po standardima najpriznatijih i najuspešnijih institucija i kompanija će vam pomoći da se istaknete i da napredujete.

Cisco je, zahvaljujući brojnim inovacijama, postala vodeća firma u oblasti mrežne infrastrukture. Svojim tennološkim rešenjima Cisco danas pokriva više od 80% ukupnog svetskog tržišta, što je značajno uticalo i na sve veću potražnju za sertifikovanim stručnjacima i profesionalcima.

Kurs Cisco obuke će vam omogućiti da se sa uspehom bavite mrežnom administracijom i da obavljate posao administratora sistema, a ukoliko se i dalje dvoumite da li je ovaj program pravi za vas i vašu karijeru, ovo su neki od razloga zbog kojih bi svaki administrator mreža trebalo da poseduje Cisco sertifikat.

1. Dodatno znanje = veća zarada

 

Pohađanjem Cisco programa, pored dobijanja prestižnog i priznatog sertifikata, proširićete i svoje sposobnosti i veštine o mrežnim sistemima i umrežavanju. Spoznaćete i razumeti sve funkcije i koncepte koje Cisco nosi sa sobom, a kurs će vam dati nova znanja koja ćete korisiti u svojoj daljoj karijeri.

Kroz Cisco obuku, potpuno jasno ćete moći da usvojite korisne i praktične veštine i sposobnosti koje ćete primenjivati u implementiranju i rukovanju kompleksnom Cisco opremom. Spoznaćete funkcionisanje IP mreža, saznaćete šta zapravo predstavljaju interne mreže i na koji način ih možete kreirati. Takođe, posedovanje sertifikata otvoriće vam mnoga vrata i mogućnosti u karijeri, a jedan od benefita je svakako i veća zarada.

Bilo da tražite posao ili želite da napredujete u kompaniji u kojoj već radite, posedovanje Cisco sertfikata daće vam bolju poziciju u odnosu na druge. Kredibilitet i reputacija ove kompanije biće dokaz vaših znanja i veština, bilo da radite u Srbiji ili inostranstvu, a sve to doneće i veću zaradu i brži napredak vaše karijere u IT industriji.

2. "Umrežavanje" sa kolegama

 

Kada savladate Cisco i dobijete sertifikat, pridružujete se jedinstvenoj grupi obučenih i kvalitetnih stručnjaka i profesionalaca. Pored toga što su veoma traženi, Cisco stručnjaci su međusobno odlično povezani. Kroz obuku profesori i mentori vam prenose svoja znanja i veštine, a pored korisnih lekcija, upoznajete i kolege koje su se odlučile na isti vid dodatnog usavršavanja.

„Umrežavanje” sa kolegama se pokazalo kao neprocenjivo za rad administratora mreža. Konsultovanje kolega sa obuke prilikom određenog problema ili traženje saveta od profesora i mentora je nešto što su mnogi administratori mreža istakli kao veliki plus ovakvog programa obuke.

Takođe, konekcije sa Cisco stručnjacima vam otvaraju i mogućnosti napredovanja i usavršavanja. Kada se za to ukaže prilika, sertifikovani profesionalci, ali i predvači sa programa vam mogu pomoći da poboljšate svoju karijeru dajući vam preporuke, savete i smernice koji će vam pomoći da steknete specifične tehnike, veštine i sposobnosti potrebne za dalje napredovanje.

LINKgroup

Foto: LINKgroup

3. Bolja reputacija

 

Sticanje Cisco sertifikata daje vam određeno poštovanje kako kod vaših kolega, tako i kod poslodavca. Cisco se priznaje globalno, što znači da je na svakom mestu na planeti relevantan i poštovan; ako imate iskustva u mrežnoj administraciji i stavku „Cisco sertifikat” u svom CV-ju, mnogo lakše ćete napredovati ili naći novi posao.

Ako ste pak novi u ovoj oblasti i nemate praktično iskustvo, a želite da uplovite u ovu dinamičnu industriju, posedovanje Cisco sertifikata vas stavlja u odličnu startnu poziciju.

Ako nešto dobro pokazuje potencijalnim poslodavcima i kompanijama da stvarno želite da učite je uspešan završetak Cisco obuke. Nimalo lak trening vas, pored svih praktičnih znanja, uči i kako da preuzmete dodatne korake neophodne za napredak i sticanje novih veština.

Već dugi niz godina mnoge velike svetske kompanije prepozanju kvalitet i zalaganje budućih Cisco stručnjaka, i znaju koliko je napornog rada i sati učenja potrebno kako bi se savladao ovaj komplikovan sistem. Dakle, posedovanje ovog sertifikata pored znanja o mrežama, pokazuje i koliko ste motivisan i pouzdan radnik.

4. Konstantno i neprekidno usavršavanje

 

Današnje poslovanje kompanija transformisalo se digitalizacijom, stoga je i sama infrastrukturna mreža doživela brojne promene. Veliki broj manuelnih procesa u radu tradicionalnih mreža danas se zasniva na funkcionisanju softvera i zavisi od vizuelizacije, automatizacije, analitike i upravljanja could-om.

Nedavno istraživanje IDC-a (International Data Corporation) otkrilo je da su mrežni administratori i inženjeri jedni od najvažnijih IT zanimanja budućnosti. Ovi stručnjaci obeleženi su kao oni koji će menjati digitalni svet, a Cisco je paralelno sa ovim istraživanjem predstavio svoju digitalnu mrežu (DNA) kako bi iskoristio moć tehnologija i obavezao se na pomoć i razvoj u usklađivanju sa novim procesima.

Cisco na ovaj način zahteva od sertifikovanih stručnjaka da budu u toku sa promenama i novim tehnologijama u industriji koja se menja iz dana u dan. Ovim potezom Cisco želi da „primora” svoje sertifikovane stručnjake da i nakon polaganja ispita ostanu u materiji, konstantno napredujući i usavršvajući svoja znanja i veštine.

Ovaj pristup, po oceni mnogih, predstavlja odličnu strategiju za karijere velikog broja budućih profesionalaca u oblasti tehnologija i razvoja mreža.

LINKgroup

Foto: LINKgroup

5. Lična satisfakcija

 

Uvek je sjajan osećaj kada vidite šta možete da postignete za kratak period i koliko efikasno možete savladati gradivo. Znanje je važan segment na putu zadovoljstva i lične satisfakcije, ono gradi osećaj poverenja kako kod vas, tako i kod kolega i poslodavaca.

Cisco sertifikat vam otvara nove mogućnosti za dalji razvoj i napredovanje, on je garant kvalifikacije za ulazak u novi tehnološki svet i daje vam mogućnost da iskažete svoj puni potencijal.

Upravo zato, ne oklevajte, iskoristite priliku i prijavite se za program, steknite veštine potrebne za savladavanje svih zadataka i prepreka. Učite od najboljih profesora po svetskim Cisco network administration standardima i obezbedite sebi sigurnu budućnost i odlično plaćen posao u najbrže rastućoj industriji sveta.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA