Vreme čitanja: oko 3 min.

Najbolje preporuke i saveti za one koji žele da započnu karijeru u oblasti veštačke inteligencije

Vreme čitanja: oko 3 min.

Razvoj veštačke inteligencije nepovratno menja najvažnije industrije ljudskog društva

  • 0
Link group Foto: Promo/ LINKgroup

Već sada su svuda oko nas pametni automobili, virtuelni pisci, fotografi, asistenti, pametni medicinski uređaji i još mnogo toga.

Samim tim, broj poslova u ovoj uzbudljivoj i dinamičnoj oblasti konstantno raste, pa je veštačka inteligencija jedna od najsigurnijih opcija za dugu i dobro plaćenu karijeru.

Kao i kod svih velikih izuma, potražnja za ljudima je velika, a kako nema puno stručnjaka sa potrebnim znanjima, priliku dobijaju i početnici.

Evo šta je potrebno da za manje od 12 meseci započnete karijeru u AI oblasti.

6 saveta za ulazak u AI oblast

Izaberite zanimanje

Rad sa veštačkom inteligencijom nudi veliki broj zanimanja najrazličitijih profila. Stoga je potrebno da prema svojim afinitetima i željama izaberete baš ono koje je za vas. Jedna od najunosnijih pozicija je programer različitih modela veštačke inteligencije kao što je ChatGPT. Reč je o servisima koji imaju veliki komercijalni potencijal i već sada ih koriste milioni korisnika.

Upoznajte se sa osnovnim terminima i konceptima

Machine Learning, Natural Language Processing, analiza podataka i neuronska mreža samo su neki od osnovnih termina i koncepata na osnovu kojih veštačka inteligencija radi sve te zadivljujuće stvari. Neka vas ovi "fensi" nazivi ne uplaše – uz malo truda i na pravom mestu, možete steći osnovna znanja, koja ćete kasnije proširivati.

Naučite Python

Glavni jezik za razvoj veštačke inteligencije je Python. To znači da ćete morati da naučite da programirate. Međutim, ono što treba da znate je da je reč o jednostavnom jeziku, prilagođenom početnicima. Sa jednostavnom strukturom i sintaksom, učenje Pythona ne bi trebalo da vam oduzme više od 12 meseci čak i ako ste potpuni početnik.

Potražite open-source projekte

Reč je o tipovima projekata na kojima može da učestvuje svako ko želi. To je sjajan način da učite od drugih, iskusnijih programera, ali i da pokažete svoje veštine i znanja. Osim toga, open-source projekti mogu vam doneti dragocena iskustva i značajno obogatiti vaš portfolio.

Pokušajte da steknete praktično iskustvo

Baš kao i za IT oblast u celini, znanja i veštine za AI stiču se najbolje kroz praktičan rad. Pokušajte da pronađete kompanije koje primaju pripravnike, nude (ne)plaćenu praksu i ponudite im svoje usluge. Na ovaj način učićete u realnim okolnostima, a ukoliko se dobro pokažete, moći ćete da obezbedite i svoj prvi posao.

Ne zaboravite meke veštine

Iako nisu specifično dizajnirane za rad sa AI projektima, ove veštine pomoći će vam da se bolje snađete na radnom mestu, steknete vredne kontakte i pokažete budućem poslodavcu da ste nezamenjiv timski igrač, koji se dobro snalazi u različitim okolnostima.

Link group Foto: Promo/ LINKgroup

Kako da se na jednom mestu pripremite za karijeru u AI oblasti

Brz razvoj ove nove tehnologije i veliko interesovanje za nju znače samo jedno – vremena za gubljenje nema. Najveće šanse imaće oni koji prvi steknu odgovarajuća znanja, a najbolji način za to je da upišete proverenu školu kakva je ITAcademy.

Ova ustanova je nedavno pokrenula novi i jedinstveni AI & Python Development Program, na kome polaznici imaju priliku da nauče da programiraju u ovom moćnom jeziku za razvoj veštačke inteligencije i da se upoznaju sa svim aspektima razvoja različitih AI sistema.

Osim što se nastava na ITAcademy odvija iz učionice ili od kuće, karakteriše je rad na realnim projektima, pa tako polaznici u isto vreme stiču znanja, usavršavaju veštine i grade portfolio.

Takođe, po završetku ovog programa imaćete priliku da pohađate praksu u nekim od naših najuspešnijih IT kompanija i tako se na najbolji način pripremite za samostalnu karijeru u AI oblasti.

Polaznici ove ustanove jedini u regionu imaju pristup Personal Development Programu, na kome po specijalnoj metodologiji usvajaju meke veštine i pripremaju se za rad u najrazličitijim tipovima kompanija širom sveta. Pored toga, oni pohađaju i fakultativne kurseve iz engleskog i nemačkog i imaju neograničenu podršku Centra za razvoj karijere, koji im pomaže da vrlo brzo po školovanju dođu do svog prvog posla.

Prema tome, najbrži način da započnete karijeru u AI oblasti je da upišete novi AI & Python Development Program. Požurite i prijavite se.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA