Vreme čitanja: oko 3 min.

DECA KOJA TRENUTNO IDU U ŠKOLU RADIĆE NA POSLOVIMA KOJI DANAS NE POSTOJE: Ova škola ih za to priprema

A. V.

Vreme čitanja: oko 3 min.

U svetu koji se neprekidno menja, gde tehnološki napredak brzo preoblikuje tržište rada, postavlja se ključno pitanje: Kako pripremiti današnje učenike za poslove sutrašnjice, posebno kada se procenjuje da će se 65% njih baviti zanimanjima koja danas ne postoje?

  • 0
LINKgroup Foto: Promo/ LINKgroup

Ovo nije samo statistički podatak već i ozbiljan izazov za obrazovni sistem i roditelje. Tradicionalni obrazovni modeli, koji su se oslanjali na prenošenje specifičnih znanja i veština, možda više nisu adekvatni. Umesto toga, potrebne su nam škole koje idu u korak sa savremenim trenutkom. To, između ostalog, znači da je potrebno usmeriti fokus na razvoj sposobnosti učenika da misle kritički, rešavaju probleme, prilagođavaju se promenama i kontinuirano uče tokom života.

Ključno je da se obrazovni sistem usmeri na podsticanje kreativnosti, inovativnosti i preduzetničkog duha. Učenici moraju da steknu veštine koje će im omogućiti fleksibilnost i adaptabilnost u promenljivom svetu. To uključuje timski rad, komunikacijske veštine, emocionalnu inteligenciju i digitalnu pismenost.

Savremeno vreme zahteva savremenu školu

Sve ove zahteve, godinama pre nego što su postali alarmantni, prepoznale su Savremena osnovna škola i Savremena gimnazija.

U vrtlogu 21. veka suočeni smo sa svetom koji se neprestano i brzo transformiše. U tom ritmu neizbežno je da se i mi menjamo, prilagođavajući se novoj realnosti. U središtu ove dinamike nalazi se obrazovanje kao ključni element koji osnažuje našu decu, pripremajući ih za uspešan i stabilan život u ovom svetu koji se neprestano menja.

Savremena osnovna škola nalazi se na Novom Beogradu i predstavlja idealno okruženje za kompletan razvoj dečje ličnosti i talenata, dok se Savremena gimnazija nalazi u samom centru grada, na trećem i četvrtom spratu Beograđanke.

Nastava se odvija na Nacionalnom i Kombinovanom − Kembridž programu, koji su akreditovali Ministarstvo prosvete i Univerzitet u Kembridžu. U modernom okruženju u kom uče savremeni učenici i uspesi dolaze mnogo lakše, pa im se mnogo jednostavnije otvara i put za nastavak školovanja na najboljim domaćim i svetskim obrazovnim ustanovama.

LINKgroup Foto: Promo/ LINKgroup

Ne znamo šta nas čeka, ali znamo da smo spremni za budućnost

Savremene škole predstavljaju budućnost obrazovanja. Inspirisana finskim modelom učenja, Savremena postavlja temelje za svet u kome znanje ne poznaje granice, a učenici su spremni da oblikuju svoju budućnost snažni, kreativni i spremni za sve izazove koji ih očekuju.

Sistem koji ne podstiče decu na ukalupljivanje, već na napredak

Zadovoljna deca odrastaju u zadovoljne ljude, a zadovoljni ljudi će svet učiniti boljim mestom. Zbog toga se u Savremenoj praktikuje personalizovani pristup svakom detetu. Decenijama školski sistem nije imao sluha za različitosti. Mentalno zdravlje, socijalna inteligencija i poštovanje različitosti takođe su bile zanemarene teme. To je greška koju ne smemo ponoviti sa sadašnjim generacijama, ali ni sa generacijama koje dolaze.

Savremena osnovna škola i Savremena gimnazija sve rade stvarno drugačije. Reč je o školama koje ne poznaju kalupe i kutije, uče decu kako da misle, stvaraju i povezuju znanja u svakom aspektu života. Finski model učenja, koji se oslanja na izučavanje fenomena i interdisciplinarnost, pretvara učenje u avanturu, stvarajući srećne, kreativne i sposobne mlade umove, spremne da oblikuju svoju i našu budućnost.

LINKgroup Foto: Promo/ LINKgroup

Umesto da se plaše tehnologije, učenici Savremene uče kako da iskoriste njen pun potencijal

Mnogi su još uvek skeptični kada je reč o tehnologiji u nastavi, potpuno zaboravljajući da naša deca neće živeti u istom svetu u kojem mi sada živimo. Tehnologija je njihova budućnost, stoga je od izuzetne važnosti da budu spremni i sposobni da njome rukuju u svoju korist.

Tehnologija je u Savremenoj prijatelj. Škola je opremljena najmodernijim edukativnim alatima, kao što su interaktivne table, tableti, iPad, 3D štampač i robotski uređaji, omogućavajući učenicima da usvoje veštine neophodne za uspeh u digitalno doba. Savremena omogućava svojim učenicima da steknu neophodne veštine za prosperitet u digitalnom dobu. Misija ove škole jeste da pripremi buduće generacije za svet čije tajne još uvek nismo otkrili, i to tako što će im pružiti alate i znanje kako da se hrabro prilagode i izgrade svoju budućnost bez straha od promena.

Sada je trenutak – Kapaciteti su skoro popunjeni

Najbolje što možemo da uradimo za našu decu jeste da im obezbedimo obrazovanje budućnosti. Najkvalitetnije, najsavremenije i najisplativije. Ne čekajte, već svom detetu odmah obezbedite mesto u školi koja ima perspektivu. Zbog ogromnog interesovanja Savremena osnovna škola trenutno proširuje svoj prostor, a više od polovine novih mesta je već rezervisano. Zato iskoristite ovaj trenutak i upišite svoje dete pre nego što se kapaciteti u potpunosti popune.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA