Vreme čitanja: oko 2 min.

FSU vas poziva na besplatno predavanje proslavljenog glumca Slavka Štimca

A. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Fakultet savremenih umetnosti organizuje tribinu pod nazivom „Susreti”, koja je osmišljena upravo kao mesto okupljanja i susreta zainteresovanih pojedinaca sa najznačajnijim stvaraocima iz sveta umetnosti i kulture

  • 0
Link Group Foto: Promo/ LINKgroup

Posetioci ove tribine će imati mogućnost da saznaju mnogobrojne korisne savete, te da čuju inspirativne priče cenjenog glumca Slavka Štimca.

Tim povodom pozivamo sve zainteresovane da budu gosti devete tribine „Susreti”, koja će se održati u sredu, 13. marta, sa početkom u 18 časova, u Amfiteatru 1 Fakulteta savremenih umetnosti.

Ulaz na tribinu je besplatan, ali je važno da obezbedite svoje mesto na vreme jer je broj mesta ograničen: prijavite se.

SLEDEĆI GOST FSU: USPEŠNI GLUMAC SLAVKO ŠTIMAC

Slavko Štimac je rođen 15. 10. 1960. godine u Perušiću u Hrvatskoj. Karijeru je otpočeo još kao dečak u filmu „Vuk samotnjak”, koji je režirao Obrad Gluščević. Potom je usledila televizijska serija „Salaš u Malom Ritu” u režiji Branka Bauera. Sarađivao je sa velikim rediteljima i scenaristima poput Mate Relje, Sema Pekinpoa, Gorana Markovića, Milana Jelića, Emira Kusturice i mnogih drugih.

Link Group Foto: Promo/ LINKgroup

U svojoj bogatoj karijeri igrao je u više od 60 igranih filmova, kao i u TV serijama, TV filmovima i dramama, u okviru kojih je, kao iskusan glumac, imao i brojne glavne uloge. Dobitnik je mnogih međunarodnih i domaćih nagrada. Neki od filmova u kojima je glumio nagrađeni su najvećim svetskim nagradama kao što su Zlatni lav (za film „Sjećaš li se Doli Bel”), Zlatna palma (za film „Podzemlje”), Zlatni globus (za film „Život je čudo”).

Ovo je sjajna prilika za sve zainteresovane da bolje upoznaju glumu iz perspektive uspešnog glumca Slavka Štimca. Pored sticanja novih vrednih saznanja, ovo može biti i prilika za sticanje vrednih kontakata u oblasti savremene umetnosti.

Vidimo se u sredu, 13. marta, sa početkom u 18 časova. Prijavite se odmah.

INSPIRACIJA ZA UMETNIKE BUDUĆNOSTI

Fakultet savremenih umetnosti pruža mogućnost jedinstvenog i modernog umetničkog obrazovanja na ovim prostorima. Izdvaja se po specifičnom načinu školovanja, te studenti uz upotrebu najsavremenijih tehnologija postaju uspešni savremeni umetnici.

Moguće je studirati na čak 11 različitih programa: Slikarstvo, Grafički dizajn, Dizajn enterijera, Dizajn kostima, Gluma, Multimedijalna produkcija, Dizajn video-igara, Muzičke komunikacije, Primenjeni mediji i kreiranje sadržaja, Multimedijalna umetnost, Grafika.

FSU nudi obrazovanje koje spaja jezik umetnosti i savremene tehnologije, razvija talente svojih studenata i obezbeđuje im perspektivnu karijeru.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA