Robot-pas će vas voleti ako ga mazite, baš kao da je pravi: Ali, ima jednu manu (VIDEO)

Sony-jev robotski pas kao oči ima dva OLED panela koji pokazuju brojna raspoloženja, a telo psa je veoma fleksibilno i pokretljivo

  • 4

Japanska kompanija Sony napravila je novi model AIBO robotskog kućnog ljubimca. Ovoga puta reč je o psu koji može da ostvari emocionalnu vezu sa vlasnicima.

Pitao je robota Sofiju da li je svesna da je robot, a ona mu je dala odgovor koji je sve zbunio (a neke i preplašio)!

AIBO robotski pas, baš kao i pravi pas, tvrde Japanci, vlasnicima pruža ljubav, naklonjen je i privržen i pokazuje radost kad se igrate s njim ili ga mazite. 

Sony-jev robotski pas kao oči ima dva OLED panela koji pokazuju brojna raspoloženja, a telo psa je veoma fleksibilno i pokretljivo. Ponašanje mu je prilagodljivo jer robot uči šta njegove vlasnike čini srećnima i zadovoljnima, pa se i razvija u skladu s tim. Robotski pas se može povezati putem interneta i na taj način kontrolisati i druge kućne aparate.

Najveća mana AIBO psa jeste što njegova baterija može da traje samo dva sata uz punjenje od tri sata. 

Robotski pas već je dostupan za narudžbine u Japanu, a naći će se u prodaji od 11. januara naredne godine. Koštaće blizu 1.700 dolara, što je skoro dvostruko manje od njegovog prethodnika.

Pogledajte video:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    3. novembar 2017 | 17:57

    Fali nama daska u glavi,i to 100%!?

  • Marko

    6. novembar 2017 | 13:13

    Ovo se pravi za japansko tržište gde svi danonoćno rade i ne mogu da se posvete pravim ljubimcima. Japan je poznat kao država robota i savremene tehnologije tako da je ovo očekivano.

  • Anonimus

    5. novembar 2017 | 01:14

    Za koju godinu cemo s mrtvima preko wifi-a pricati kako smo poceli...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA