≫ 

Kako je "pregoreli" Game Boy od samo 2 dolara ponovo zasijao punim sjajem

Budući da je imao još jedan Game Boy Color, iskoristio ga je kao donatora za pokvarene delove i neupotrebljive kontakte

  • 0
Game Boy Color Printscreen: YouTube/Odd Tinkering

Autor YouTube kanala Odd Tinkering bavi se rastauracijom starih alata, hladnog oružja, starih kućnih aparata i igračaka, ali starih "elektronskih" igračaka i igračkih konzola. Posle nekog vremena traganja, uspeo je da pronađe i za samo dva dolara kupi stari Game Boy, sa namerom da ga resturira i snimi još jedan video za svoj kanal koji prati skoro 900.000 ljudi.

"Providni" Game Boy Color mu je prodat kao neupotrebljiv, a na njemu je gotovo sve osim zvučnika bilo pokvareno ili polomljeno. Napajanje matične ploče je bilo prekinuto, kućište od providne plastike je potpuno požutelo, ekran je pregoreo... ali sve to mu je predstavljalo veliki izazov!

Budući da je imao još jedan Game Boy Color, iskoristio ga je kao donatora za pokvarene delove i neupotrebljive kontakte. Zamenio je neispravne i očistio zarđale kontakte, koje je protom ponovo niklovao protiv korozije.

Kada je popravio sve vodove i ustanovio da uređaj ima napajanje, bacio se na ekran. Uklonio je polarizujući filter i detaljno očistio "spreženi" lepak sa ekrana. Potom je na čist ekran vratio novi filter i sve ponovo sklopio.

Prethodno je detaljno "oribao" požutelo kućište i vratio mu originalnu "providnu" boju i odbačeni Game Boy Color ponovo je zasijao u punom sjaju!

Pogledajte kako je sve to izgledalo!

Video: Ovo je najlepši upaljač na svetu, star 100 godina, a vešte ruke su ga vratile u život

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA