Muzička polica i "raspevana" lampa: Zvučnici koji postaju deo vašeg životnog prostora

IKEA je nedavno u svoju ponudu uvrstila SYMFONISK zvučnike, nastale u saradnji sa poznatom kompanijom Sonos, jedinstvene komade nameštaja kojima je dodeljena funkcija multimedijalnih Wi-Fi zvučnika

  • 0
IKEA Sonos SYMFONISK - Zvučnik polica Foto: Promo

Pravi ljubitelji muzike gotovo uvek i u svakom trenutku u društvu su svojh omiljenih izvođača i pesama. Ne vade slušlice iz ušiju, ne "gase" YouTube na svojim kompjuterima, "odvrću" zvučnike "do daske", stalno "vrte" omiljene muzičke plej liste na svojim pametnim telefonima.

Upravo takvima, ali i svima onima kojima ne mogu da zamisle dan u kući bez ikakvog ritma koji ih pokreće ili relaksira, IKEA je nedavno ponudila kolekciju SYMFONISK zvučnika, nastalu u saradnji sa američkom kompanijom Sonos specijalizovanom za proizvodnju bežičnih kućnih audio uređaja.

Glavna karakteristika ovih zvučnika je to što oni nisu samo zvučnici. Kao jedan od najpoznatijih proizvođača nameštaja na svetu, švedska kompanija je ovim uređajima namenila i još jednu, dodatnu, funkciju. Tako SYMFONISK zvučnici dolaze u obliku stone lampe, kao i obliku koji je klasičniji za ovaj tip uređaja, ali kome sama konstrukcija omogućava da se, ukoliko se postavi vodoravno, koristi i kao polica za npr. knjige ili bilo šta drugo (maksimalne težine do 3 kilograma).

IKEA Sonos SYMFONISK - Zvučnik stona lampa Foto: Promo

"Polica" je jednostavnog pravougaonog oblika, napravljena od debele i čvrste plastike, koja već na prvi pogled ostavlja utisak robusnosti. Dolazi u pakovanju sa standardnim kablom za povezivanje na električnu mrežu i ethernet kablom za direktno povezivanje na internet, odnosno ruter (moguće je i više Sonos zvučnika povezati u njihovu jedinstvenu internu mrežu).

Lampa se sastoji iz dva dela: donjeg - tela lampe, u kome su smešteni zvučnici, i gornjeg - "kugle" od mat stakla, koja prekriva sijalicu lampe.

Dizajn oba uređaja je u klasičnom IKEA stilu, dopadljiv, jednostavan i praktičan, zbog čega se može zaključiti da je, u stvari reč, o komadima nameštaja kojima je dodeljena funkcija multimedijalnih zvučnika. Cilj takvog "pakovanja" zvučnika jeste da se lakše uklope u ambijent kuće ili stana, odnosno da ne ostavljaju utisak tehničkih uređaja već da se utope u prostor i oplemene ga.

Oba uređaja na sebi imaju tri tastera: Play/Pause, "+" i "-". Sva podešavanja i odabir izvora muzike obavljaju se putem Sonos mobilne aplikacije, bilo da je u pitanju telefon ili neka od brojnih aplikacija ili onlajn muzičkih servisa (YouTube, YouTube Music, Spotify, Deezer, brojne onlajn radio stanice). I sama Sonos aplikacija dolazi sa određenim brojem unapred podešenih radio stanica.

Muzika sa bilo kojeg odabranog izvora može se, kako i kod većine digitalnih muzičkih plejera, unutar aplikaicije kategorizovati prema različitim kriterijumima (izvođač, album, plej lista, radio stanice, žanrovi, podkasti).

Jedan od najzanimljivih dodataka, kompatabilan sa oba zvučnika, je mali daljinski upravljač koji izgleda kao okrugli rotacioni prekidač. Moguće ga je postaviti bilo gde i njime, bez upotrebe telefona, pojačavati i utišavati zvuk, zaustavljati, preskakati i vraćati pesme.

Kada su tehničke karakteristike u pitanju, SYMFONISK zvučnici su opremljeni sa dva digitalna pojačala D klase i imaju po jedan tviter zvučnik i jedan mid-vufer.

Kvalitet zvuka oba uređaja je prilično dobar za svakodnevnu upotrebu, ali tu postoji mala razlika. Zahvaljujući svom obliku, "lampa" je uređaj koji emituje zvuk sa izraženijim bas efektima u odnosu na policu.

Jedini uslovni nedostatak oba uređaja je to što u sebi nemaju integrisan mikrofon, pa se putem njih ne mogu koristiti glasovni asistenti. Osim toga, SYMFONISK Wi-Fi zvučnici predstavljaju dobar izbor za sve one koji žele da uđu u kućni svet bežičnog prenosa zvuka, i ta na relativno pristupačan način.

Zvučnik polica se u IKEA prodavnicama prodaje po ceni od 12.999 dinara. Uz njih se dodatno može kupiti nekoliko vrsta nosača i kuka za različite načine kačenja na zid, koje se posebno doplaćuju.

SYMFONISK stona lampa sa zvučnikom se prodaje po ceni do 19.999 dinara. Oba uređaja dostupna su u beloj i crnoj boji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA