Seče metal kao nož kroz puter: Jutjuber napravio svetleću sablju koje se Luk Skajvoker ne bi stideo

Šesta svetlosna sablje na kojoj je The Hacksmith tim radio najvernija je legendarnom filmskom oružju vitezova Džedaja

  • 0
Svetlosna sablja Printscreen: YouTube/The Hacksmith

Džejmsu Hobsonu, popularnom kanadskom tech jutjuberu i njegovim drugarima sa kanala The Hacksmith, ovo nije prvi put da se upuštaju u pravljenje jednog od najpoželjnijih filmskih gedžeta u poslednjih nekoliko decenija.

Međutim, prethodna sablja je imala dodatak u vidu velike baterije snage čak 20kW, na koju je morala stalno da bude povezana kako bi metalnu šipku koja je "glumila" sablju usijala do potrebne temperature od 1.400 stepeni Celzijusa.

Novi model je mnogo bliži filmskom uzoru, nije "nakačen" na bateriju i u stanju da se "izvlači" I "uvlači", kao prava svetlosna sablja Luka Skajvokera.

Ovo je, inače, šesti po redu projekat razvoja svetlosne sablje na kojoj je The Hacksmith tim radio, a ujedno i najvernija filmskom oružju vitezova Džedaja.

Svetlosno sečivo sačinjava zrak plazme koju stvara energija nastala sagorevanje gasa propana. Sečivo ostaje pravo, bez dodatne "podrške" cevi ili šipke (kao što je to bio slučaj kod prethodnih modela) zahvaljujući principu tzv. laminarnog strujanja (koga zanima šta je to neka se podseti fizike iz srednje škole i dinamike fluida).

"Kućište" sablje, posebno dizajnirano u stimpank fazonu, zaista izgleda fenomenalno! I kada se sve urađeno sabere, Hobson i ekipa su napravili svetlosnu sablju koji se Luk Skajvoker ne bi postideo, sposobnu da sečivom koje proizvodi temperaturu od neverovatnih 2.200 stepeni k’o od šale seče metalna vrata.

O vojnicima Imperije da i ne govorimo...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA