Da li je ovo "najluđi" gedžet za borbu protiv korone?

Ili je ipak korisno pomagalo za one koji ne mogu da nose masku...

  • 2
zaštita od korone

Printscreen: YouTube/VYZR Technologies

Hteli mi to da priznamo ili ne, higijenska maska za lice je postala simbol ove 2020. godine. Iako maske mogu da budu prilično efikasno sredstvo zaštite, postoje ljudi kojima one mogu i da semetaju, najviše zbog respiratornih problema.

Zato je startap VYZR Technologies osmislio posebnu masku, koju naziva "ličnim prečišćavajućim zaštinim štitom" (engl. VYZRTech Personal Air Purifying Shield).

U pitanju je velika plastična "kapuljača" koja, kada se stavi, okružuje glavu sa svih strana, a da pritom ne onemogućava komunikaciju, niti zatvara vidno polje onoga ko je nosi.

Za prečišćavanje vazduha zadužen je sistem tihih ventilatora i filtera koji odgovaraju standardu KN95, što znači da su u stanju da zaustave sve klice, otrove i zagađujuće materije iz vazduha. Svaki filter je u stanju da izdrži 60 sati rada.

Baterija koja napaja sistem za prečišćavanje vazduha omogućava 8 sati rada, pa korisnici mogu slobodno da računaju na to da mogu sa ovom jedinstvenom maskom da preguraju ceo dan.

Teška je tek nešto više od 1.200 grama, lako se nosi i pere, a pritom ju je moguće prilagoditi različitim veličinama, pa je mogu nositi i deca.

Ova jedinstevna maska ima posebne "obrnute rukavice", kao i džepove u koje je moguće odložiti naočere ili slušalice, koji je potom moguće koristiti bez direktnog dodrivanje lice ili kontakta sa vazduhom iz spoljne sredine.

"Lični prečišćavajući zaštini štit" se prodaje putem interneta po ceni od 360 dolara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA