Da li znamo šta udišemo i kakav nam je kvalitet vazduha u stanu?

U godini koja je na izmaku fokus nam je često bio samo na jednoj stvari, virusu korona, što je od nas zahtevalo da često vetrimo prostorije u kojima boravimo

  • 4

Otvaranjem prozora i vrata, kako bi ušao svež vazduh, uklonio neprijatne mirise, ali i izbacio sam virus, u ovim "maglovitim" vremenima zapravo nije bila prava mera. Čestice koje kruže oko nas nastaju dok obavljamo svakodnevne aktivnosti i utiču na naše zdravlje, zato ih je potrebno eliminisati.

Mislili smo da će povremeno provetravanje uticati na kvalitet vazduha u prostoriji i to je tačno, ali ne na način na koji smo se nadali... Štaviše, vazduh u kući postajao je sve više težak i neprijatan. Upravo, sve ono zbog čega smo "pobegli" u kuću nam se sada uvuklo.

Srbija, a posebno glavni grad - Beograd, u prethnom periodu često su bili na samom vrhu po zagađenosti vazduha, pa nas je to podstaklo da se pozabavimo kvalitetom samog vazduha u stanu.

Počeo sam da tražim rešenje i u razgovoru s prijateljima, došao do zaključka da bi za najbolji ugođaj u domu bilo najbolje da nabavim prečišćivač vazduha.

Želeo sam da postignem maksimalne i najbolje rezultate u stanu, da se uvek oseća svežina, ali i da uštedimo na električnoj energiji.

Nedugo pošto smo pošli u potragu, pronašli smo prečišćivač - Philips, koji je zapravo imao sve funkcionalnosti i snagu koja nam je bila potrebna.

Odmah mi je privuklo pažnju to što su izuzetno dizajnirani Philips prečišćavači vazduha opremljeni naprednim NanoProtect HEPA filterima, sposobnim da efikasno filtriraju čestice veličine neverovatnih - 0,003 mikrona!

Na taj način, oni iz vazduha u prostoriji odstranjuju - čak 99,97 odsto štetnih čestica biološkog i hemijskog porekla. Polen, prašinu, spore, životinjsku dlaku, grinje, bakterije, smog, viruse! Njihov višefazni VitaShield IPS sistem filtracije u stanju je da uhvati i one "čuvene" PM2.5 čestice i PM10 čestice, koje detektuje AeraSense tehnologija.

Philips air FOTO: Žarko Radovančev

Tokom vikenda okupili smo manju grupu ljudi u stanu, a Philipsov 3000i uređaj nam je takođe pravio društvo. Ono što je zanimljivo, bio je bešuman, iako smo usled pušenja cigareta, ali i otvorenog prozora, nivo zagađenja prostorije podigli na visok nivo.

Ultimativno smo ga podvrgli testiranju i zaista, postigao je neverovatne rezultate. Prostoriju od 25 kvadrata pročistio je za nešto više od 6 minuta, što je na mene, ali i prijatelje ostavilo snažan utisak.

Trostruki filter, ali i sama snaga Philips 3000i ispunila je očekivanja, a posebno se istakao i sam ekran uređaja koji vam omogućava da lako upravljate i uvek imate uvid u stanje vazduha koji udišete. Posebnu pažnju privukao nam je i senzor za svetlost, pa tako tokom noći ili u tamnijim uslovima rada nakon 30-ak sekundi gasi ekran, ali uređaj nastavlja bešumno da radi.

Philips air FOTO: Žarko Radovančev

U sam kvalitet vazduha možete se uveriti, pošto Philips Air ima lasersko skeniranje vazduha koje detektuje i najsitinije čestice, pa tako u sekundi prostorija do 20 kvadrata bude skenirana 1.000 puta.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    24. decembar 2020 | 11:40

    To je veliki problem, posto je zagadjenje nepolju veliko i štetno po zdravlje ljudi... toliko je zagadjeno da cestice ulaze i u stanove.... time ozbiljno treba svi da se pozabave! To je gore od korone a svi ga udisemo

  • Sile

    24. decembar 2020 | 18:42

    Zepter,zakonnn💪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA