≫ 

Ovaj "gedžet" vam definitivno neće dozvoliti nikoga da zagrlite i poljubute u novogodišnjoj noći

A nadamo se da će u 2021. što pre postati samo deo ružne prošlosti...

  • 0
džemper, gedžet Printscreen: YouTube/SimpliSafe

Jedna od stvari koja je obeležila život tokom ove 2020. godine, koju je potpuno odredila pandemija korona virusa, je držanje distance među ljudima.

U tom pravcu su razmišljale i brojne tehnološke komapnije, koje su razvile i još uvek razvijaju svoja tehnološka rešenja koja ljudima mogu da pomognu u održavanju distance i sprečavanju prenošenja virusa.

Međutim, imajući u vidu da je vreme praznika, i da će se ljudi ipak okupljati, najčešće samo u krugu uže ili šire porodice, američka kompanija SimpleSafe, poznata po svojim rešenjima za obezbeđivanje kuća i stanova, osmislila "prigodan praznični gedžet" koji može da pomogne u održavanju distance.

Džemper je opremljen je LED diodama, termalnim kamerama i malim zvučnicima. Kada se neko približi onome ko ga nosi na udaljenost manju od dva metra, lampice se pale, a alarm se aktivira.

Termalne kamere prate i mere temperaturu u okolini, a kada algoritam prepozna toplotu tela na manje od dva metra, aktiviraju se svetlosni i zvučni signali.

Koliko god mogao da bude koristan, ostaje nam da se nadamo da će ovakvi i slični "gedžeti" vrlo brzo u novoj godini, postati samo deo ružne prošlosti koju ćemo se što pre truditi da zaboravimo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA