Facebookova narukvica koja "čita misli" korisnika omogućava kontrolisanje kompjutera snagom uma

Ovaj gedžet je u stanju da presretne moždane signale i iskoristi ih za interakciju sa sistemima proširene stvarnosti...

  • 1
facebook narukvica čita misli Printscreen: Facebook

Način na koji stupamo u interakciju sa računarima bi u budućnosti mogao da bude mnogo jednostavniji zahvaljujući Facebooku.

Taj internet gigant već radi na proizvodima koji se kreću u tom smeru, pa bismo tako uređaje uskoro mogli da počnemo da kontrolišemo snagom uma.

Reality Labs (FRL) kompanije Facebook radi na narukvicama koje mogu da presreću moždane signale i koriste ih za interakciju sa sistemima proširene stvarnosti, piše Mashable.

Njihov rad se zasniva na elektromiografiji (registracija električne aktivnosti u mišiću), pa uz pomoć senzora nervne signale prevode u digitalne komande.

Tako, na primer, kada korisnika razmišlja o tome da želi da otkuca nešto na tastaturi, narukvica tumači signale koji stižu iz mozga, i na osnovu tih podataka omogućava interakciju sa virtuelnom tastaturom, prenosi PC Press.

Iz Facebooka napominju da se ne radi o "čitanju misli", već o tumačenju moždanih signala, a narukvice će u početku nuditi jednostavne akcije, poput klika na neki virtuelni taster.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA