Huawei Freebuds 4: Udobne slušalice, kvalitetan zvuk i srebrni izgled koji ih izdvaja od drugih

Kao i svi modeli "earbuds" tipa, slušalice dolaze bez silikonskih dodataka koje ih drže u uhu, ali im oblik i dimenzije omogućavaju da lepo leže i ne ispadaju iz ušiju...

  • 0
Huawei FreeBuds 4 Foto: Marko Jovanović

Da su "sitni" gedžeti postali ravnopravni deo ponude svetskih tehnoloških giganata, lako je uočiti iz toga što poslednjih godina, pored uobičajnih promocija novih modela premijum pametnih telefona, proizvođači jednaku pažnju posvećuju i tabletima, pametnim satovima, bežičnim zvučnicima i slušalicama, 5G i IoT uređajima.

Izuzetak od tog trenda nije ni Huawei, iz koga su nam posle odličnih FreebudsPro i slušalica koje nude najviše za uloženi novac - FreeBuds 4i, sada na test stigle nove premijum bežične slušalice Huawei FreeBuds 4.

Za razliku od pomenutih modela, nove True Wireless slušalice su "earbuds" tipa i gotovo se uopšte ne razlikuju od prethodnog FreeBuds 3 modela. Dolaze u identičnom okruglom kućištu za nošenje i dopunjavanje, opremljenom baterijom kapaciteta 410mAh.

U odnosu na osnovnu belu boju "trojke" (u kojoj je moguće nabaviti i novi model), FreeBuds 4 su nam stigle u sjajnoj "Silver frost" varijanti koja mnogo više ostavlja utisak "premijum" uređaja.

Kao i svi modeli "earbuds" tipa, slušalice dolaze bez silikonskih dodataka koje ih drže u uhu, ali im oblik i dimenzije omogućavaju da lepo leže u ušima. Oblik i težina im omogućavaju da stabilno stoje u ušima i da ne ispadaju, sa čime smo jedino u nekom trenutku imali malo problema zbog znojenja.

Slušalice su teške po 4,1 gram i opremljene po jednom baterijom od 30 mAh. One omogućavaju slušanje muzike u trajanju od 2 do 4 sata, na šta utiče to da li ste muziku slušali sa ili bez aktiviranja redukcije buke. U kombinovanom režimu, nama su na testu baterije potrajale oko 3 sata. Huawei tvrdi da se, u zavisnosti od načina rada, trajanje baterija dopunjavanjem u kutiji može produžiti i do 22 sata.

Redukcija buke kod FreeBuds 4 funkcioniše nešto drugačije nego kod ostalih bežičnih slušalica sa silikonskim "čepićima". Slušalice koriste Huaweijev Active NoiseCancellation 2.0 sistem redukcije buke, koji ovde zvuk adaptira obliku uveta, odnosno načinu na koji one leže u njemu, na osnovu čega eliminiše spoljne zvukove.

U odnosu na zvuk iz slušalica sa gumenim dodacima (koje sami po sebi "zapuše uši"), ovde se zvuk u početku može učiniti nešto drugačiji, budući da je buka u određenom procentu prisutnija, pa je nama bilo potrebno kraće navikavanje na njega.

Kao i kod prethodnih modela, i kod "četvorke" je moguće podesiti različite nivoe redukcije buke: Cozy - za manje bučno okruženje i General - za mesto na kome je prisutno više buke. Slušalice imaju opciju aktiviranja "senzora kože", koji omogućava da se vađenjem jedne slušalice iz uha pauzira emitovanje muzike, što se pokazalo kao veoma korisno kod npr. prelaženja ulice.

Funkcijama slušalica upravlja se slično kao i kod prethodnih modela, putem senzora osetljivih na dodir koji primaju komande: prevlačenja prstima (swipe) - pojačavanje i utišavanje zvuka, duplog tapkanja i duži dodir - preskakanje / pauziranje pesme.

Nova i izuzetno praktična funkcija je mogućnost istovremenog povezivanja slušalica sa dva razilčita izvora zvuka. Tako, na primer, ako gledate neki video na kompjuteru i zazvoni vam telefon, dovoljno je da se javite na poziv i slušalice će se automatski povezati sa telefonom. Po obavljenom razgovoru, ponovo će se povezati sa kompjuterom.

I ono najbolje za kraj. Nove Huaweijeve slušalice stigle su nam na test gotovo u isto vreme kada i novi pametni sat Watch 3, prvi Huawei uređaj na domaćem tržištu koji koristi novi HarmonyOS 2.0 operativni sistem, pa je bilo neizbežno probati kako dva uređaja funkcionišu zajedno. Nakon dužeg testiranja slušalica povezanih sa telefonom i prvog povezivanja sa novim pametnim satom i pritiska na "Play", odmah se videlo da su ova dva gedžeta stvorena da sarađuju.

Možda sam ovde pristrasan, ali zaista obožavam slušanje muzike na ovaj način, jer mi to omogućava da niko ne može da ga prekine pozivom. Tako da su se ovde slušalice pokazale kao odličan saveznik tokom duže šetnje kući posle posla.

Na kraju možemo reći da je Huawei još jednom uspeo da napravi dobre i kvalitetne slušalice, koje se lako uparuju i odlično "sarađuju" sa različitim uređajima putem Huaweijeve AI Life aplikcije. Celokupnom utisku doprinosi "Silver frost" boja koja ih izdvaja od velike većine sličnih gedžeta na tržištu.

Huawei Freebuds 4 slušalice su na domaćem tržištu dostupne po ceni od 21.000 dinara.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA