≫ 

Džetpek postaje novo moćno oružje specijalnih jedinica

Za razliku od većine modela drugih proizvođača, "JetPack Aviation" letelice imaju moćne računare za upravljanje i navigaciju, koje omogućavaju pilotu slobodne ruke...

  • 1
džetpek Foto: JetPack Aviation

Kompanija "JetPack Aviation" mnogo je puta u poslednjih par godina, širom sveta, demonstrirala svoja džetpek leteća odela, a nedavno je počela prodaju najnovijeg modela JB-12, koga pokreće 6 turbina.

Baš dva takva, po ceni od 400.000 dolara po komadu, kupila je jedna država jugoistočne Azije, koja ih je namenila svojim specijalnim jedinicama. To je objavio osnivač kompanije Dejvid Mejmen, koji nije želeo da otkrije o kojoj je zemlji reč.

Poznato je da su Mejmenovi džetpekovi teški 24 kilogama, da stvaraju do 2,34 kN potiska i da mogu da lete brzinom do 193 kilometara na sat.

Za razliku od većine modela drugih proizvođača kojima je izuzetno teško upravljati, "JetPack Aviation" proizvodi letelice koje koriste moćne računare za upravljanje i navigaciju.

Zbog toga su pilotu ruke slobodne pa mogu da se bave drugim aktivnostima kao što je snimanja ili pucanje iz oružja. A zahvaljujući pogonu sa 6 motora, čak i nakon otkazivanja jednog ili dva para, moguće je bezbedno se prizemljiti.

Mediji spekulišu da je najverovatniji kupac novog modela Mejmenovog džetpeka Tajland ili eventualno Singapur. Ovo nije prvi put da se ova vrsta dovodi u vezu sa vojskom pošto je britanska mornarica nedavno testirala "Jet Suit" kompanije Gravity, što možete videti u videu znad.

Video: Kako izgleda kada srpske Kobre i američke Foke odrade zajedničku pokaznu vežbu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA