≫ 

Glasine o Pixel Watch-u: Sve što se očekuje od Google-ovog prvog pametnog sata

Pixel Watch bi mogao da pruži nacrt onoga što Google misli da bi Android pametni satovi trebalo da budu.

  • 0

Google već poseduje Fitbit i pravi softver za Android nosive uređaje, ali nema sopstveni pametni sat. Međutim, sve bi to moglo da se promeni sledeće godine, pošto nedavni izveštaj Insajdera, o čemu je Telegraf pisao, sugeriše da Pixel Watch dolazi sledeće godine.

Pixel Watch, kako se pretpostavlja da će se sat zvati, pojavljivao se u raznim glasinama i curenjima tokom godina, ali se nikada nije ostvario. Google-ova pozicija na tržištu pametnih satova je slična njegovom položaju pre nego što su lansirali prvi Pixel telefon.

Povezanost sa Androidom daje ovom tehnološkom gigantu veliki uticaj u industriji, ali bez sopstvenog uređaja, on nema pravo mesto na tržištu kao njegovi konkurenti.

Iako su glasine o Pixel Watch-u kružile tokom godina, mnogi detalji o Google-ovim planovima za sopstveni pametni sat i dalje su nejasni. Bez obzira na to, postoji mnogo toga što možemo zaključiti o Google-ovom pristupu pametnim satovima na osnovu njegove nove verzije Wear OS-a i kupovine Fitbit-a.

Pixel Watch bi se mogao naći na tržištu već sledeće godine

Google bi mogao da lansira Pixel Watch sledeće godine, navodi Insider. Potencijalno možda čak i na proleće, ali to je podložno promenama u zavisnosti od toga kako se odvija interno testiranje.

Ukoliko Google planira prolećno lansiranje, postoji šansa da vidimo Pixel Watch na njihovoj I/O konferenciji. Taj događaj se generalno smatra Google-ovim najvećim u godini i obično se održava u maju. Google često koristi ovaj događaj da najavi nove proizvode i ažuriranja.

Može imati okrugli dizajn

Google-ov Pixel Watch će verovatno imati okrugli dizajn sa minimalističkim izgledom, slično kao Samsung Galaxy Watch 4. To je prema slikama koje su procurile koje navodno pokazuju Google-ov marketinški materijal za Pixel Watch koji je objavio Jutjuber Džon Proser na kanalu Front Page Tech.

Ako su ove slike tačne, izgleda da bi Pixel Watch mogao imati dizajn sličan Apple Watch-u u smislu bez okvira ili dugmadi. Google takođe može da ponudi promenljive kaiševe koji su specifični za Pixel Watch, kažu izveštaji Prosera i Insajdera.

Možda će Google nuditi tri različite verzije sata

Nemački tehnološki blog WinFuture naveo je da bi Google možda mogao da ponudi tri različite verzije sata, ali kako taj izveštaj datira iz 2018. godine nejasno je da li su ti detalji još uvek tačni. Takođe nije poznato koja će razlika biti između ta tri modela. Ono što je moguće je da će sat biti dostupan u tri različite veličine.

Verovatno će imati napredne funkcije praćenja zdravlja

Google-ov pametni sat će sigurno ponuditi osnovno praćenje zdravlja, kao što je broj otkucaja srca i brojanje koraka, prema izveštajima Prosera i Insajdera. Međutim, s obzirom na veliki fokus na zdravlje koji vidimo širom industrije pametnih satova, pretpostavlja se će nuditi i naprednije funkcije.

Postoji mnogo mogućnosti zasnovanih na drugim nedavnim Google-ovim potezima. Na primer, Google je rekao da će Wear OS imati “najbolje od Fitbita” kada je najavio svoj novi softver za pametne satove još u maju, tako da verovatno možemo očekivati da ćemo videti više Fitbit funkcija.

Takođe znamo da Google Nest Hub 2 može da detektuje hrkanje i nadgleda disanje noću, tako da ne bi bilo iznenađujuće videti ove funkcije na neki način ugrađene u Pixel Watch.

Baterija će možda morati da se puni svake noći

Kao i Apple Watch, baterija u Google-ovom pametnom satu može trajati samo oko jedan dan. Interni dokument naveden u Insajderovom izveštaju sugeriše da će sat možda morati da se puni svakodnevno. Međutim, uvek postoji šansa da bi Google ovo mogao da poboljša pre nego što zapravo lansiraju proizvod.

Pixel Watch će raditi na Wear OS-u

Google je predstavio svoju obnovljenu Wear OS platformu za pametne satove, koju je razvio u saradnji sa Samsungom, na Google I/O događaju ove godine. Tako da se čini gotovo sigurnim da će Pixel Watch raditi na ovom novom softveru, koji obećava brže performanse, intuitivniji korisnički interfejs, i bolju integraciju sa Google i Fitbit servisima.

Još uvek mnogo toga ne znamo o Pixel Watch-u

Iako su nam curenja dala osnovu šta da očekujemo od Pixel Watch-a, mnogo važnih detalja je još uvek nepoznato.

Ne zna se koliko bi Pixel Watch koštao, na primer. Takođe ne znamo ništa o čipu koji bi ga pokretao, što je posebno važno s obzirom na debi Google-ovog novog Tensor čipa u Pixel 6 i Pixel 6 Pro. U starijem izveštaju kompanije WinFuture navodi se da je Google radio sa Qualcomm-om na Pixel Watch-u, tako da postoji šansa da u njihovom pametnom satu bude najnoviji Qualcomm čip.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA