≫ 

Huawei Watch GT3: Možda i najbolji premijum izgled na tržištu

Kućište od nerđajućeg čelika se savršeno uklapa sa metalnom narukvicom, koja je zapravo udobna za nošenje, što često nije slučaj.

  • 0
Huawei Watch GT3 Foto: Huawei

Jedan od mojih omiljenih pametnih satova ikada bio je Huawei GT2 Pro. Govorili smo već njegovom elegantnom dizajnu, vrhunskim karakteristikama, solidnoj vrednosti i neverovatnom trajanju baterije. Tako da sam prilikom testiranja novog GT3 pametnog sata bio prilično uzbuđen.

U pitanju je model od nerđajućeg čelika izrazito premijum izgleda sa nekim zaista sjajnim funkcijama. Nadograđena tehnologija, bolji senzori za vaše fitnes smicalice, nadograđen GPS, ali i mnogo toga drugog.

Nekoliko nedelja nosio sam GT3 sa metalnom narukvicom i ono što me je zaista iznenadilo, je ponovo, njegov elegantan, premijum izgled, ali i činjenica da je sat zaista lagan.

Huawei GT 3 sat Foto: Nikola Anđić

Huawei Watch GT 3 dolazi u dva modela, a glavna razlika se odnosi na veličinu brojčanika. Huawei Watch GT 3 od 46 mm je težak samo 42,6 g (bez kaiša) i ukupne debljine 11 mm.

Kućište od nerđajućeg čelika se savršeno uklapa sa metalnom narukvicom, koja je zapravo udobna za nošenje, što često nije slučaj.

Ono što me nije iznenadilo sa druge strane, bila je činjenica da je ekran od 1,43 inča na GT 3 modelu od 46 mm izuzetno dobar. U pitanju je AMOLED ekran koji ima oštar kontrast, duboke crne i stvarno izražene boje, što je savršeno u kombinaciji sa Harmony OS-ovim korisničkim interfejsom.

Slika je izuzetno čista, donekle zahvaljujući 466x466 rezoluciji, tako da je lako čitati i sićušne tekstove. Čak i pored ovog zahtevnog ekrana, baterija sata traje i do dve nedelje.

Ekran raspolaže bogatim sadržajem, a korisnik do informacija može doći jednostavnim prevlačenjem prsta preko ekrana.

Ako vodite zdrav način života i, pritom, praktikujete vežbanje, serija Huawei Watch GT 3 dolazi sa naučno inkorporiranom funkcijom za upravljanje zdravljem. Huawei Watch GT 3 na inovativan i zabavan način pomaže korisnicima da ostanu aktivni i u dobroj formi, uz mnogobrojne napredne funkcije za praćenje zdravlja, poput senzora za praćenje sna, otkucaja srca i SpO2.

Za prvo testiranje sata, odlučio sam se da se okrenem blagom planinarenju na Divčibarama. Hladno vreme, sneg, ali i udaljenost od “civilizacije” nisu predstavljali problem. Sat nije gubio signal i sve vreme je održavao precizno GPS praćenje.

Ono što sam naučio nakon testiranja je zapravo koliko sam van forme, kada sam primetio svoje otkucaje srca koji su u nekim situacijama prelazili i 130 otkucaja u minuti.

Huawei TruSeenTM tehnologija praćenja otkucaja srca kontinuirano razvija već 5 godina i ažurirana je do četvrte generacije. Huawei TruSeenTM 4.0 koristi unapređen dizajn optičke putanje kako bi što preciznije animirao SpO2 i dinamičko praćenje otkucaja srca.

Huawei je 2019. u svoje uređaje po prvi put implementirao režim SpO2, ali je on mogao da prati samo zasebne parametre. Godinu dana kasnije, zahvaljujući dubokom optimizovanju hardverskih modula Huawei TruSeenTM 4.0 i pametnih algoritama za uštedu energije, Huawei nosivi uređaji su nadogradili SpO2 na celodnevno praćenje, kako bi zdravlje korisnika bilo pod zaštitom u svako doba dana i noći.

Kada sistem otkrije da je nivo SpO2 korisnika prenizak, automatski će poslati notifikaciju korisniku i podsetiti ga da blagovremeno potraži pomoć.

Huawei je, pored toga, četiri godine razvijao i optimizovao Huawei TruSleepTM 2.0.

Tehnologija se zasniva na upotrebi infracrvenog senzora za precizno snimanje lakog i dubokog sna. Merenjem brzine pokreta očiju tokom faze sna, ovaj režim je u stanju da identifikuje šest tipova problema sa spavanjem, i da potom, na osnovu dobijenih rezultata, pruži veći broj predloga i personalizovanih usluga za rešavanje ovog problema.

Huawei GT serija nije bez razloga postala toliko popularna, a novi GT 3 model pokazuje da uvek može bolje.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA