≫ 

Android 13 donosi nešto što iOS ima već godinama

Poznati analitičar otkriva da će Android naredne generacije imati i funkciju koja je već dugo prisutna na Apple iPhone modelima

  • 0
Android, telefon Foto: Unsplash

Prošlog meseca smo saznali da će predstojeći Android 13 imati kodno ime Tiramisu, a implementiraće nove teme, imaće ugrađeno skeniranje QR koda i lakše deljenje funkcija. A sada poznati analitičar otkriva da će Android naredne generacije imati i funkciju koja je već dugo prisutna na iPhone modelima.

Prema Mišalu Rehmanu, Google bi mogao da doda funkciju za kontrolu osvetljenja za blic kamere. Ova opcija bi omogućila podešavanje osvetljenja kada se telefon koristi kao baterijska lampa. Pomenuta funkcija je već dostupna za iOS uređaje, a ono što je zanimljivo je da je čak i Samsung nudi u svom One UI korisničnom interfejsu.

Međutim, neće moći svi Android uređaji da implementiraju ovu funkciju samo preko ažuriranja na Android 13. Razlog je to što kontrola osvetljenja zahteva hardverski interfejs koji neće svi telefoni moći da instaliraju sa svojim sistemima kamera.

To bi značilo da će opet sve zavisiti od proizvođača pojedinačnih Android uređaja da li će implementirati ovu funkciju, piše Bajtbox.

Rehman takođe tvrdi da bi opcija menjanja intenziteta baterijske lampe, na sistemskom nivou u okviru Androida 13, mogla debitovati na predstojećim Pixel teelfonima koji se očekuju tokom Google I/O konferencije.

Verovatno je da će Android korisnici morati da sačekaju još malo na ovu funkciju, ali u svakom slučaju, dobro je znati da se na njoj radi.

Video: Tri najbolje besplatne aplikacije za navigaciju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA