≫ 

Za dvadeset godina, Microsoft je prodao samo 2,3 miliona Xbox konzola u Japanu

Xbox 360 ostaje najprodavanija Microsoft konzola u Japanu

  • 0
Xbox Foto: Pixabay.com

Pre dve decenije, prvi Xbox je izašao u prodaju u Japanu. U SAD su Microsoft-ove gejming mašine oduvek bile veliki hitovi, ali to nije bio slučaj u Japanu.

Do danas je u zemlji prodato samo 2,3 miliona Xbox konzola svih generacija.

Microsoft već dugo ima problema sa prodajom Xbox-a u Japanu, iz više razloga. Najveći od njih je, naravno, dominacija Sony-ja i prednost domaćeg terena.

Ali nije da se američki gigant nije trudio: tokom Xbox 360 ere, na primer, Microsoft je redovno emitovao oglase za Xbox na japanskoj televiziji, a često je unajmljivao japanske poznate ličnosti da pomognu u marketingu.

Ništa od toga, međutim, nije delovalo. Izgledalo je kao da je zemlja alergična na Xbox konzole.

Poređenja radi, 24 miliona jedinica originalnog Xboxa je prodato širom sveta, dok je prodato 84 miliona Xbox 360 uređaja, takođe širom sveta. Sa druge strane, samo na domaćem tržištu, Sony je prodao 19 miliona PlayStation “keca” i 24 miliona PlayStation “dvojke”.

Ovo bi trebalo da vam pruži ideju o tome kako su se rane Microsoft-ove konzole prodavale na Japanskom tržištu, ali čak su i one prolazile bolje od generacija koje su sledile.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA