≫ 

Kako da očistite TV ekran i šta svakako treba izbegavati

Za početak, ono što treba da znate je da je najpametnije da svoj televizor isključite iz struje pre početka čišćenja

  • 0
Samsung Televizor, TV Foto: Samsung

"Čišćenje starog televizora slično je čišćenju prozora. Moderni televizori zahtijevaju veću brigu", priča Džesika Ek, stručnjak za čišćenje pri American Cleaning Institute. Naime, moderni ekrani mogu biti osetljivi na pritisak i lako se grebu, pa je tako odabir načina njihovog čišćenja zaista prava glavobolja.

Ali, uz par saveta, i ova muka će biti iza vas.

Za početak, ono što treba da znate je da je najpametnije da svoj televizor isključite iz struje pre početka čišćenja. A zatim, ispratite neke od ovih saveta.

Krpa od mikrofibera

Stručnjaci preporučuju krpu od mikrovlakana za čišćenje ekrana.

- Tkanina je protkana sitnim vlaknima, što čini pritisak na ekran ravnomernim i smanjuje mogućnost nanošenja ogrebotina ili oštećenja - priča Džesika.

Trebalo bi da izbegavate papirne ubruse, maramice i druge materijale koji mogu da sadrže vlakna koja mogu da oštete ekran.

Naravno, ne pritiskajte previše, kako prilikom sledećeg uključivanja tv-a ne biste zatekli "mrtve piksele".

Televizor Foto: Shutterstock

Sredstvo ne prskajte direktno na ekran

Uvek sredstvo koje koristite poprskajte na krpu, pa tek onda obrišite ekran. Izbegavajte korišćenje krpa koje ste prethodno koristili za nešto drugo.

Izbegavajte čišćenje kružnim potezima jer to može stvoriti mrlje na tv-u.

Kako očistiti tvrdokorne mrlje na ekranu?

Ako je neku mrlju teško očistiti, možete pokušati sa razrađenom mešavinom destilirane vode i blagog sapuna za pranje posuđa. Ali, kada čistite TV ravnog ekrana, nikada ne biste trebali koristiti jake hemikalije poput acetona ili amonijaka.

Iako mislite da je dobro rešenje "sredstvo za čišćenje prozora" ali ono ima amonijak kao glavni sastojak koji može trajno promeniti boju vašeg ekrana.

Kako da očistite zvučnike od prašine?

Ukoliko imate dodatne zvučnike, verovatno i oni skupljaju prašinu, što može dovesti do prigušenog zvuka. Ako vaši zvučnici imaju tkanine koje se skidaju, skinite ih i usisajte obe strane.

Video: Evo šta izađe kad na Guglu ukucate Dart mission

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA