≫ 

Novi patent: Pametna olovka koja može da "uzima" boje iz stvarnog sveta

Sve se odvija potpuno bežično, što značajno olakšava prenos informacija do uređaja na kome se crta

  • 0
Pametna olovka Foto: Shutterstock.com

Kompanija Apple podnela je patent na olovku sledeće generacije - Apple Pencil sa ugrađenim senzorima bi mogao da omogućava ono što ranije nije bilo moguće sa tom olovkom.

Reč je o patentu za olovku koja može da "uzme" i kopira boje i teksture iz stvarnog sveta, uz pomoć senzora boja, detekcije svetlosti i specijalnih dodataka koji se nalaze na vrhu olovke i omogućavaju da se nijanse boje iz okruženja verno prekopiraju.

Sve se odvija potpuno bežično, što značajno olakšava prenos informacija do uređaja na kome se crta. Kopiranje teksture se vrši na osnovu toga kako se svetlost reflektuje od površine, a isti senzori daju tačne informacije o boji, prenosi Noob.

Patent olovke Foto: Apple

Koncept olovke koja kopira boje iz stvarnog okruženja nije ništa novo – Scribble olovka postoji od 2014. godine, tako da se Apple pridružuje priči koja je već u toku. Naravno, ne postoje garancije da će se patent pretvoriti u pravu olovku, ali to je uređaj koji bi mogao biti veoma koristan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA