Apple AirTag dobija konkurenciju? Evo šta Google sprema

Nove glasine sugerišu da bi Google mogao da planira da lansira veoma sličan sopstveni tag

  • 0

AirTag je jedan od Apple uređaja koji je doživeo popularnost zahvaljujući činjenici da smo mi po prirodi zaboravni. Prosto kačenje na ključeve ili torbu omogućava nam da jednostavno pronađemo ono što tražimo ili da prosto ne ostavljamo svoje stvari po kafićima, aerodromima i prevozu, piše GSMArena, prenosi Benchmark.

Nove glasine sugerišu da bi Google mogao da planira da lansira veoma sličan sopstveni tag.

Bežični tagovi nisu ništa novo, a kompanije kao što je Tile godinama razvijaju ovu vrstu dodatne opreme. Čak se i Samsung uključio u akciju sa sopstvenim SmartTag uređajima, ali istorija se i ovoga puta ponavlja, pa je bilo potrebno da se Apple uključi, da bi ostatak sveta počeo da obraća pažnju.

Jedan od popularnih Android insajdera Mišal Rahman podelio je da se Google Fast Pair priprema da doda podršku za novi tip proizvoda "lokator tag". Postojeći dokazi su već ukazivali na rad na distribuiranoj mreži za praćenje sličnoj onoj koju Apple koristi za AirTag-ove, koja bi mogao biti predstavljena pod brendom "Finder Network".

Drugi insajder navodi da Google Nest tim radi na uređaju kodnog naziva "grogu", "groguaudio" ili "GR10", koji podržava i BLE i UWB koji je veoma pogodan za praćenje.

Novi tag ima mali unutrašnji zvučnik (verovatno kao zvono upozorenja) i trebao bi da bude proizveden u raznim bojama, ali za sada je to sve što smo čuli o samom hardveru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA