Vreme čitanja: oko 1 min.

Samsung je patentirao pametni sat sa ugrađenim projektorom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sadržaj bi se projektovao na ruku korisnika i trebalo bi da se razlikuje od onoga što je prikazano na satu

  • 1
Patent smart watch Samsung Foto: Samsung

Samsung je 2012. godine predstavio Galaxy Beam, njihov prvi mobilni telefon sa ugrađenim projektorom, a čini se da ovu funkcionalnost žele da unesu i u svoje pametne satove. Gigant je sada podneo patent koji prikazuje konceptni uređaj koji može da projektuje informacije sa spoljašnje strane kućišta.

Prema konceptualnim slikama i opisu patenta, projektor će imati nekoliko sočiva i LED emitera i moći će da projektuje slike i video zapise na ruku korisnika. Informacije koje će prikazati trebalo bi da se razlikuju od informacija prikazanih na ekranu pametnog sata, piše GSM Arena, prenosi Bug.hr.

Samsung takođe navodi da LED diode unutar projektora mogu podesiti svoju osvetljenost i žižnu daljinu "u hodu" kako bi osigurali optimalan prikaz sadržaja. Trenutno nije poznato da li će Samsung uopšte napraviti prototip, ali je svakako zanimljiv koncept koji bi pametne satove mogao učiniti funkcionalnijim.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stefan

    21. februar 2023 | 08:16

    A čemu to kada sat sam po sebi ima ekran. Samsung je od uvek poznat po nepotrebnim funkcijama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA