• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Budući Sony PSVR sistemi mogli bi da prate rane simptome Alchajmerove bolesti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedna od budućih primena za Sony PSVR mogla bi da bude otkrivanje kognitivnog pada kod igrača, prema nedavno prijavljenom patentu

  • 0
PlayStation VR2 PSVR2

Foto: agencies / Shutterstock.com

Patent koji je podnela kompanija Sony ukazuje na to da bi kompanija mogla koristi svoje buduće PS VR uređaje kao dijagnostičke alate za identifikaciju ranih znakova poremećaja kao što su Alchajmerova bolest i drugi oblici demencije. Snaga Sony PS VR2 sistema postavlja nove standarde za hardver virtuelne realnosti, a njegova sledeća upotreba može biti kao instrument za medicinske dijagnoze.

Lansiran 22. februara, Sony PS VR2 hedset za virtuelnu stvarnost se susreo sa hvalospevom gejming zajednice jer je uređaj koji pomera granice ove tehnologije.

Soni sada nastoji da stvori "metod i računarski programski proizvod za merenje nivoa kognitivnog pada kod korisnika". Prema patentu, metoda funkcioniše tako što generiše prostorni audio signal iz određenog izvora unutar trodimenzionalno generisanog okruženja, gde korisnik mora da naznači taj izvor preko očnog fokusa.

Zatim se reprodukuje drugi audio signal da bi korisnik odredio originalni izvor, a vreme potrebno tom korisniku da ukaže odakle su oba zvuka došla u tom trodimenzionalnom okruženju pruža zdravstvenim radnicima podatke da li možda postoji rana indikacija demencije.

Podnošenje patenta obično znači da je ova tehnologija kompanije Sony još uvek u ranim fazama. Još uvek nema planova za objavljivanje, pa čak ni zvaničnog saopštenja iz kompanije Sony, ali potencijal PS VR2, čak i van gejminga, je nešto što su fanovi primetili.

Potencijalne primene u medicini, obrazovanju i biznisi su aspekti društva koje su druge kompanije za VR počele da istražuju, i čini se da Sony želi da bude na čelu te VR renesanse.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok