Vreme čitanja: oko 3 min.

Huawei Watch Ultimate: Najbolji pametni sat koji je Huawei do sada napravio

Vreme čitanja: oko 3 min.

Kućište od titanijuma se savršeno uklapa sa metalnom narukvicom, koja je zapravo udobna za nošenje, što često nije slučaj

  • 1
Huawei Watch Ultimate Foto: Nikola Momčilović

Huawei Watch Ultimate je stigao i grandiozno pokazao da je trenutno najbolji pametni sat na tržištu. 

Huawei Watch Ultimate je vrhunski pametni sat dizajniran za one koji žele da prate svoje avanture, bez obzira na to da li se radi o planinarenju, plivanju ili istraživanju dubina. Ovaj sat je napravljen od posebne legure za koju Huawei kaže da je 4,5 puta jača, 2,5 puta čvršća i 17,4% lakša od nerđajućeg čelika

Sat dolazi u samo jednoj veličini - prečnik je 48,5mm, što ga čini jednim od najvećih satova u Huawei ponudi, ali i jednim od najlepših.

Huawei Watch Ultimate Foto: Nikola Momčilović

Primerak koji se našao kod nas na testu je u Voyage Blue boji sa titanijumskom narukvicom. Telo sata je zapravo napravljeno od legure tečnog metala na bazi cirkonijuma, dok ekran ima zaštitu od safirnog stakla. Ovo je bez sumnje jedan od najvećih pametnih satova koje je Huawei ikada napravio. Na prvi pogled je jasno da je Watch Ultimate dizajniran da bude izdržljiviji i udobniji za nošenje u odnosu na druge pametne satove.

Nije moguće ne primetiti Watch Ultimate na ruci - prvo, zbog veličine; i drugo, izgleda neverovatno dobro i briše granice između modernog klasičnog sata i nosivog, pametnog uređaja.

AMOLED ekran na satu je veličine 1.5 inča i dolazi sa LTPO matricom, što ima razne koristi, ali jedna od značajnijih je da pruža bolju vidljivost pri jačem svetlu, a i baterija traje duže, jer se može prilagoditi osvežavanje ekrana. Rezolucija ekrana je 466x466 piksela, što pruža jasnu i oštru sliku. Pored toga, sa LTPO matricom, Always On displej izgleda bolje, a ne utiče previše na bateriju, pa sada sat može da izgleda fantastično, čak i kada ga ne koristite.

Mada, za bateriju i ne treba da brinete previše, pošto nas je Huawei već navikao da njihove pametne satove punimo dva, možda tri puta mesečno. Ni Watch Ultimate nije izuzetak, jer baterija na ovom satu traje i do dve nedelje.

Huawei Watch Ultimate Foto: Nikola Momčilović

Kvalitet izrade sata je impresivan i možemo da kažemo da nadmašuje sve pametne satove. Dizajniran je da se može koristiti i na dubini od 100 metara, zbog čega će posebno biti privlačan roniocima, ali o tome malo kasnije. Pored svega toga, Huawei Watch Ultimate ima moderan dizajn koji se može uklopiti u bilo koji stil i okruženje. Pored titanijumske narukvice, sat dolazi i sa dve silikonske narukvice koje s lakoćom možete zameniti, što znači da ga možete nositi dok trčite, ali i na nekoj gala večeri.

Što se aplikacija tiče, Huawei Watch Ultimate nudi praktično isti izbor aplikacija kao i prethodni modeli Watch 3 i GT 3 serije, uz nekoliko fitness dodataka i noviteta. Takođe, moguće je instalirati dodatne aplikacije iz App Gallery. Petal Maps je nova aplikacija koja omogućava navigaciju direktno na satu, što je vrlo korisno za one koji se često kreću u prirodi.

Huawei Watch Ultimate Foto: Nikola Momčilović

Što se tiče zdravlja, Huawei Watch Ultimate ima impresivan sistem senzora na poleđini sata koji omogućava praćenje pulsa, sna, temperature kože, zasićenja kiseonika u krvi i stresa. Sistem senzora sastoji se od kombinacije EKG elektroda, temperaturnog senzora i optičkih senzora i dioda.

Huawei Watch Ultimate Foto: Nikola Momčilović

Ono gde Huawei Watch Ultimate definitivno donosi najviše, uz zaista značajna unapređenja u odnosu na prethodnike je praćenje aktivnosti. Najveći novitet je svakako podrška za scuba i tehničko ronjenje, sa EN 13319 standardom i podrškom za dubinu do 100 metara, što smo spomenuli.

Međutim, ne samo da podržava ronjenje već nudi i široki spektar detaljnih podešavanja kao što je tip gasa sa kojim se roni, gustina vode, i druge stvari koje će roniocima biti od neverovatne koristi. Naravno, tu je i praćenje drugih sportova od trčanja do golfa.

Druga novina koju prvi put vidimo na Watch Ultimate satu je Expedition mod. Ovaj mod treba da prati višednevne ili čak višenedeljne aktivnosti. Kada uzmete u obzir da vas baterija neće izneveriti, avanturisti će bez sumnje moći da se upute u svoje nedođije znajući da će Huawei Watch Ultimate biti uz njih u svakom trenutku.

Huawei Watch Ultimate je vrhunski pametni sat koji kombinuje premijum dizajn sa izdržljivom izradom i impresivnim funkcijama. Ovaj sat je savršen za one koji traže savršen spoj tehnologije i avanture.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA