Vreme čitanja: oko 3 min.

Kompaktni borac protiv alergija: Xiaomi Prečišćivač vazduha 4 Compact

Vreme čitanja: oko 3 min.

Xiaomi predstavlja rešenje za čist vazduh u svakom kutku vašeg doma. Kompaktna veličina i snažne performanse čine ovaj uređaj savršenim za svaku prostoriju, posebno u sezoni cvetanja ambrozije

  • 0
Xiaomi Prečišćivač vazduha 4 Compact Foto: Xiaomi/Promo

Sve veći broj ljudi pati od alergija, posebno tokom cvetanja ambrozije. Potreba za čistim i zdravim vazduhom u domu postala je važnija nego ikad. Xiaomi, poznat po svojim inovativnim tehnološkim rešenjima, predstavio je svoj Prečišćivač vazduha 4 Compact, dizajniran da se nosi sa ovim izazovima.

Karakteristika koja nas je posebno oduševila tokom testiranja ovog uređaja je njegova kompaktna veličina. Xiaomi Prečišćivač vazduha 4 Compact, kako mu i samo ime sugeriše, dizajniran je da se lako prenosi, bilo da se postavi na sto ili na pod. Njegova veličina ga čini veoma praktičnim, dok snažne performanse i stabilan izlaz čistog vazduha garantuju svežinu u svakom trenutku.

Tokom našeg testiranja, bili smo impresionirani lakoćom sa kojom smo prenosili uređaj iz sobe u sobu. Upotreba je bila veoma intuitivna, a praktičnost se odmah istakla. Ne samo da je uređaj uspešno prečišćavao vazduh, već je bio nečujan tokom noći, zahvaljujući tihom Sleep režimu, omogućavajući miran san bez smetnji.

U tihom Sleep režimu, šum je smanjen na samo 20dB, a svetlo na ekranu se može isključiti za miran san.

Dodatni režimi rada, osim Sleep režima, uključuju Auto i Manual (ručno podešavanje). Što se tiče ručnog podešavanja, korisnici tu mogu da podese prilagođeno područje prečišćavanja, ali i da prilagode brzinu. Ovo je prilično korisno ukoliko želite da imate potpunu kontrolu nad time kako i koliko brzo vaš Xiaomi Prečišćivač vazduha 4 Compact radi.

S obzirom na njegovu kompaktnu veličinu, pitanje je bilo da li će uređaj moći da prečisti vazduh u većim prostorijama. Međutim, bili smo prijatno iznenađeni njegovim kapacitetom. Ukoliko se meri pokrivenost prostorije prema ACPH, ovaj uređaj može pokriti do 48m², dok prema GB/T standardima pokriva prostorije veličine od 16-27m². 

Razlika između ACPH (Air Changes Per Hour) i GB/T (Guobiao Standard) standarda leži u načinu merenja efikasnosti prečišćivača vazduha. ACPH se odnosi na broj puta koji prečišćivač vazduha može da prečisti ukupan volumen vazduha u prostoriji za jedan sat, i često se koristi na zapadu za ocenjivanje sposobnosti uređaja da ukloni zagađivače. S druge strane, GB/T je kineski standard koji se fokusira na brzinu isporuke čistog vazduha (CADR), meri koliko kubnih metara vazduha uređaj može da prečisti u minuti od određenog zagađivača, kao što su prašina, polen ili dim. Ove razlike čine ACPH boljim za ocenu sveobuhvatne efikasnosti prečišćavanja, dok GB/T pruža detaljniju sliku u vezi sa specifičnim zagađivačima.

Snažna filtracija za čist vazduh

Xiaomi Prečišćivač vazduha 4 Compact pruža prečišćavanje 99,97% čestica veličine 0,3 mikrona. Zahvaljujući 3-u-1 filtraciji, efikasno eliminira uobičajene zagađivače vazduha u zatvorenom prostoru, filtrirajući sloj po sloj. Sertifikovan od strane autoritativnog TÜV Rheinland-a, ovaj prečišćivač vazduha garantuje veliku filtraciju alergena, čineći ga idealnim za one koji pate od alergija na ambroziju ili druge alergene. Posebno u ovom periodu kada ambrozija cveta.

Pomoću Xiaomi Home aplikacije, korisnici mogu aktivirati prečišćivač vazduha sa svog telefona i dočekati sebe svežim vazduhom. Intuitivni podaci o kvalitetu vazduha i indikatorska lampica u četiri boje olakšavaju praćenje i podešavanje ovog uređaja.

Zelena lampica označava svež i čist vazduh, žuta je za nisko zagađenje, narandžasta za umereno zagađenje, dok crvena predstavlja visoko zagađenje. Ovo je prilično jasno i znaćete kakav je vazduh u prostoriji nakon samo jednog pogleda, a činjenica da uređaj ima senzor čestica koji prati promene kvaliteta vazduha u realnom vremenu znači da ćete moći da pratite kako se kvalitet vazduha poboljšava.

Ekonomičnost i inovativnost

Osim što pruža efikasnu zaštitu, ovaj prečišćivač vazduha karakteriše niska potrošnja energije, koristeći samo 0,7 kWh za 24 sata prečišćavanja. Razlika između Xiaomi visokoefikasnog filtera i konvencionalnog HEPA filtera leži u kombinaciji elektrostatičkog punjenja i mehaničke filtracije, omogućavajući uklanjanje 99,97% čestica iz vazduha do minimalne veličine od 0,1 mikrometara.

Pored svega toga, zamena filtera je izuzetno jednostavna, u jednom koraku. Samo okrenite i izvucite filter, a aplikacija vas može podsećati na to kada je vreme da menjate filter.

Xiaomi Prečišćivač vazduha 4 Compact je više od pukog uređaja za prečišćavanje vazduha. Njegova kombinacija kompaktnosti, snažne filtracije i intuitivnog korišćenja čini ga idealnim izborom za one koji traže lako i učinkovito rešenje za čist vazduh kod kuće. Naši lični utisci potvrđuju da je ovaj uređaj prilagođen svakodnevnim potrebama, sa fokusom na praktičnost i efikasnost.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA