Vreme čitanja: oko 1 min.

Google Pixel Watch: Ako se pokvari, jedina opcija je kupovina novog

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čak i oštećenje ekrana nije pokriveno nikakvom garancijom, što znači da je jedina zvanična opcija kupovina novog uređaja

  • 0
Google kompanija logo Foto: Tanjug/AP

Google se ponosi svojim partnerstvom sa kompanijom iFixit i mogućnošću nabavke rezervnih delova za svoje proizvode, ali izgleda da ovaj model nije primenjiv na Pixel Watch. Prema izveštaju koji je objavio The Verge, Google je potvrdio da ni 11 meseci nakon početka prodaje nema planova da uvede popravke za ovaj sat. Nema delova, nema servisa.

Portparol  Google-a rekao je za The Verge: "Trenutno nemamo opciju popravke za Google Pixel Watch. Ako je vaš sat oštećen, možete kontaktirati tim za podršku korisnicima Google Pixel Watch-a kako biste proverili mogućnosti zamene."

Ovakva politika postavlja brojne probleme. Naime, čak i oštećenje ekrana nije pokriveno nikakvom garancijom, što znači da je jedina zvanična opcija kupovina novog uređaja. A s obzirom na to da ne postoji nikakav način nabavke delova za "nezvanične" popravke, jedini način da se Pixel Watch zapravo popravi je da se uništi drugi. Ovakav model popravke može funkcionisati za uređaje koji su veoma popularni i za koje postoje mnogi rezervni delovi, ali s obzirom na to da se Pixel Watch retko prodaje, teško je pronaći bilo kakve delove.

Situacija je posebno nezgodna kada se ima u vidu da Pixel Watch zaista treba da ima opcije za popravku. Gornji deo sata je jedna velika staklena hemisfera, što olakšava oštećenje ukoliko dođe do udarca. Iako se ovo može činiti u suprotnosti sa Google-ovom velikom najavom o mogućnostima popravke iz 2022. godine, ta objava se odnosila isključivo na Pixel telefone, a ne na ostale proizvode koje Google prodaje.

Sa predstojećim lansiranjem Pixel Watch-a 2, svakako ćemo pitati Google da li će ovog puta biti mogućnosti za popravku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA