Vreme čitanja: oko 2 min.

Šta je Rabbit R1 AI asistent i zašto su svi poludeli za njim?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Trenutno je nemoguće nabaviti Rabbit R1. Prvih 10,000 jedinica je rasprodato, kao i druga serija koja je bila planirana za mart

  • 1

Na nedavno održanom CES 2024 sajmu, svet tehnologije je upoznao novog igrača koji obećava da će preoblikovati način na koji koristimo pametne uređaje. Rabbit R1, kompaktni AI asistent, brzo je privukao pažnju svojim inovativnim pristupom i dizajnom koji podseća na retro uređaje.

Izumitelj i izvršni direktor Rabbita, Džesi Lju, osmislio je ovaj uređaj vođen idejom povratka jednostavnosti u korišćenju telefona, što se pokazalo kao pun pogodak.

Šta čini Rabbit R1 posebnim?

Rabbit R1 nije samo još jedan pametni telefon, niti je običan AI asistent kao što je Amazon Alexa. Ovaj uređaj odlikuje se svojim unikatnim dizajnom koji podseća na walkie-talkie, sa živopisnom narandžastom bojom koja mu pruža taj retro osećaj. Iako dimenzijama manji od iPhone 15, Rabbit R1 je opremljen sa 2.88-inčnim touchscreen ekranom, kamerom, kontrolnim točkićem, zvučnicima i mikrofonima. Uređaj funkcioniše na Rabbit OS-u i pokreće ga 2.3GHz MediaTek procesor, sa 4GB memorije i 128GB skladišnog prostora.

Ono što Rabbit R1 izdvaja je njegova sposobnost da se poveže sa aplikacijama na vašem telefonu, umesto da poseduje sopstvene. Zasniva se na tzv. Large Action Model (LAM) AI modelu, koji može navigirati interfejsima aplikacija za obavljanje raznih zadataka. Odgovara na glasovne komande i sposoban je za aktivnosti kao što su rezervacija vožnji, upravljanje kućnim zadacima i odgovaranje na upite.

Posebna karakteristika Rabbit R1 je njegov adaptivni LAM, koji omogućava uređaju da uči i interaguje sa novim aplikacijama. Ova funkcionalnost omogućava proširenje sposobnosti uređaja izvan preinstaliranih aplikacija, prilagođavajući se različitim korisničkim interfejsima i funkcionalnostima. Jedna od najzanimljivijih karakteristika je i režim obuke, gde korisnici mogu da 'treniraju' R1 za interakciju sa određenim komandama, čime se poboljšava njegova praktičnost i svestranost.

Zašto je Rabbit R1 toliko popularan?

Popularnost Rabbit R1 ne dolazi samo od njegove jedinstvene funkcionalnosti, već i od nostalgije za jednostavnijim vremenima. U eri kada se fokusira na Internet stvari (IoT) i integraciju sa operativnim sistemima poput iOS-a ili Androida, Rabbit R1 se ističe svojom jednostavnošću i pristupačnošću. Ljuov pristup pružanju fokusiranijeg i manje invazivnog digitalnog iskustva je naišao na odobravanje i entuzijazam tržišta.

Međutim, uprkos svim ovim inovacijama, trenutno je nemoguće nabaviti Rabbit R1. Prvih 10,000 jedinica je rasprodato, kao i druga serija koja je bila planirana za mart. Ovo ukazuje na to da postoji značajan interes za ovakav tip uređaja.

Dok tehnološki entuzijasti na platformama kao što je X već eksperimentišu sa sličnim AI funkcijama unutar pametnih telefona, Rabbit R1 zauzima posebno mesto na tržištu. Njegova kombinacija retro dizajna, inovativnih funkcija i mogućnosti personalizacije čini ga atraktivnim kako za tehnološke entuzijaste, tako i za one koji teže jednostavnijem digitalnom iskustvu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA