Vreme čitanja: oko 1 min.

Snap povlači sve Pixy dronove koje su ikada prodali, ovo je problem

Vreme čitanja: oko 1 min.

Potrošačima je savetovano da odmah prestanu sa upotrebom ovog proizvoda

  • 0

Kompanija Snap, poznata po svojoj popularnoj aplikaciji Snapchat, suočava se sa ozbiljnim problemom nakon što je američka Komisija za sigurnost potrošačkih proizvoda (CPSC) izdala obaveštenje o povlačenju svih Pixy dronova sa tržišta. Razlog za ovaj potez leži u potencijalnoj opasnosti od požara usled defektnih litijum-jonskih baterija, što predstavlja ozbiljan bezbednosni rizik za korisnike.

Povlačenje obuhvata svih 71.000 prodatih jedinica, a potrošačima je savetovano da odmah prestanu sa upotrebom ovog proizvoda, izvade bateriju i prestanu sa njenim punjenjem. Incidenti uključuju četiri izveštaja o pregrevanju i deformaciji baterije, od kojih je jedan doveo do manjeg požara i lakše povrede.

Pixy dron, koji je lansiran kao "džepni, leteći saputnik prikladan za avanture velike i male", težio je samo 100 grama i bio je dizajniran tako da poleće i sleće na dlanu korisnika, sa zaštitnim pregradama koje štite prste. Međutim, uprkos inovativnom dizajnu, Snap je prestao sa prodajom ovog uređaja četiri meseca nakon lansiranja, u avgustu 2022. godine, zbog nedovoljne prodaje i sada, 18 meseci kasnije, suočava se sa potrebom za povlačenjem svih prodatih jedinica.

Ova situacija predstavlja značajan udarac za hardverske ambicije kompanije Snap, čiji su pokušaji da se prošire izvan sfere društvenih medija nailazili na izazove. Dok su njihove pametne naočare sa kamerom postigle umeren uspeh, poslednji model nije ažuriran od 2019. godine, što dodatno naglašava teškoće sa kojima se kompanija suočava u hardverskom segmentu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA