≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Veliki broj korisnika vratio Apple Vision Pro: Ove stvari su im najveći problem

Vreme čitanja: oko 2 min.

Udobnost, glavobolje i naprezanje očiju su među glavnim razlozima zbog kojih ljudi vraćaju svoje Vision Pro naočare

  • 0
Apple Vision Pro Foto: Tanjug/AP

Nedavno lansiranje Apple Vision Pro naočara izazvalo je veliko interesovanje tehnološke zajednice, ali prve reakcije korisnika ukazuju na određene izazove koje kompanija mora da prevaziđe. Iako je Apple poznat po inovacijama koje često oblikuju tržište, čini se da su se u slučaju Vision Pro naočara suočili sa preprekama koje se tiču udobnosti i praktičnosti uređaja.

Korisnici koji su se odlučili na ranu kupovinu, sada, nakon isteka 14-dnevnog perioda povraćaja koji Apple nudi, počinju da vraćaju svoje uređaje. Glavni razlozi povraćaja odnose se na fizičke nelagode pri korišćenju, kao što su glavobolje i mučnina, što ukazuje na problem dizajna koji ne odgovara svima.

Posebno su izraženi problemi vezani za težinu uređaja koja je pretežno raspoređena na prednjem delu, što dodatno komplikuje dugotrajno nošenje.

Nezadovoljstvo se ne ograničava samo na fizičke nelagodnosti. Postoji izvesna doza razočaranja i u pogledu funkcionalnosti uređaja u svakodnevnoj upotrebi. Korisnici su izrazili skepticizam u vezi sa primenom Vision Pro naočara u produktivne svrhe, kao što su dizajniranje u Figma alatu ili programiranje, ističući probleme sa fokusiranjem i prilagođavanjem sadržaja na novi format ekrana koji uređaj nudi, piše The Verge.

Pojedini korisnici sumnjaju u opravdanost visoke cene uređaja, s obzirom na to da se suočavaju sa ograničenjima u pogledu zabave i igara, kao i produktivnih aplikacija.

"Ako ne mogu da koristim ovo za produktivnost, ako mi nije dovoljno zabavno za razonodu, i ako nema dovoljno igara, jednostavno ne mogu da opravdam zadržavanje uređaja", izjavio je jedan korisnik na Redditu.

I pored izazova sa kojima se suočavaju, neki korisnici izražavaju nadu da će Apple unaprediti uređaj u budućim generacijama, fokusirajući se na poboljšanje udobnosti i proširenje funkcionalnosti. Dok je teško proceniti opšti uticaj ovih ranih reakcija na uspeh Vision Pro naočara, jasno je da Apple stoji pred zadatkom da pažljivo analizira povratne informacije korisnika i prilagodi svoj proizvod kako bi ispunio visoke standarde koji se od njih očekuju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA