KONTROLA MISLIMA: Ovaj gedžet će vam omogućiti upravo to u igricama! (VIDEO)

Za sada postoji samo jedna igrica koju igrači mogu da kontrolišu svojim mislima. Ona je razvijena od strane australijske firme IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers)

  • 1

Kako napreduje tehnologija, napreduju i gedžeti koji će nas prebaciti u virutelnu stvarnost. Do danas se pojavio veliki broj sličnih uređaja, ali se sledeći nivo igranja video igrica krije u uređaju koji će nam omogućiti da to radimo isključivo uz pomoć naših misli.

Uređaj pod imenom Emotiv predstavljen je na Svetskom kongresu mobilnih tehnologija u Barseloni, gde su posetioci mogli i uživo da isprobaju ovaj zanimljivi gedžet.

Za sada postoji samo jedna igrica koju igrači mogu da kontrolišu svojim mlisima. Ona je razvijena od strane australijske firme IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers).

Prvi korak je da naučite uređaj koje je vaše "neutralno stanje", odnosno da se potrudite da ne razmišljate ni o čemu. Posle toga trebate da razmišljate o nekoj radnji koja je trajna i asocira na vožnju automobila, iako misao ne mora da bude orijentisana na vožnju motornog vozila.

Kada Emotiv nauči osnovne komande, igranje može da počne. Automobil će u igrici početi da se kreće upravo onda kada počnete da razmišljate u tom smeru. Senzori ovog uređaja mere moždane talase i po njima prave šablon razmišljanja korisnika.

Nažalost, ovaj uređaj se neće u skorije vreme pojaviti u prodavnicama, ali je sigurno budućnost virtuelnog sveta.

Pogledajte video:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rolat s mesom

    5. mart 2015 | 21:03

    Čipovanje sve bliže.. a ovako se ljudima dočarava kako je to dobro

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA