Ove trikove za Facebook na mobilnom sigurno niste znali. Odmah ih isprobajte!

Pomoću ovih opcija moći ćete da objavljujete statuse bez interneta, sačuvate postove kako biste ih pročitali kasnije, ali i još dosta toga

  • 2

Facebook aplikacija za Android i iOS ima nekoliko veoma dobrih i praktičnih funkcija koje svakodnevno koristi veoma mali broj ljudi.

Evo kako preko Facebooka mogu da vam čitaju misli!

Pomoću ovih opcija moći ćete da objavljujete statuse bez interneta, sačuvate postove kako biste ih pročitali kasnije, ali i još dosta toga.

UKLONITE PRIJATELJE KOJI VAM IDU NA ŽIVCE SA NEWS FEED-A

Pomoću mobilne aplikacije ovaj problem vrlo brzo i jednostavno možete da rešite. Potrebno je da na objavi koja vam smeta kliknete strelicu koja pokazuje na dole i odaberete neku od ponuđenih opcija. Tako na primer možete sakriti određenu objavu, prestati da u potpunosti pratite tu osobu, a da pritom i dalje budete prijatelji na Facebooku ili da blokirate izvor članka u objavi.

Na iOS aplikaciji dodata je još jedna mogućnost. Idite na dugme "More" u gornjem desnom uglu na glavnom ekranu Facebooka, zatim odaberite "News Feed Preferences", pa odgovarajuću opciju "Prioritize" ili "Unfollow". "Prioritize" će omogućiti da uvek vidite svaku objavu te osobe, dok će "Unfollow" u potpunosti ukloniti sve objave sa "news feed-a".

Foto-ilustracija: Telegraf Foto-ilustracija: Telegraf

SAČUVAJTE OBJAVE ZA KASNIJE ČITANJE

Ukoliko trenutno nemate vremena da pročitate neki članak koji vam se pojavio na Facebooku, njega vrlo lako možete sačuvati za kasnije. Naime, potrebno je da kliknete na strelicu prema dole u gornjem uglu objave, a zatim da odaberete opciju "Save link".

Osim članaka, to možete uraditi za fotografije, video ili druge sadržaje. Kada želite da ih pogledate kliknite na "More" i odaberite "Saved".

SAČUVAJTE FOTOGRAFIJE DIREKTNO NA TELEFON

Ukoliko se pojavila neka fotografija koju želite da sačuvate direktno na vaš telefon, to možete uraditi tako što ćete kucnuti na nju, pa potom na meni sa tri tačkice u gornjem uglu ekrana gde ćete odabrati opciju "Save photo" . Fotografija će biti sačuvana u foto albumu vašeg telefona.

PREBACITE POGLED NA NAJSVEŽIJE OBJAVE

Početne postavke vašeg "News Feed-a" određuju kako će Facebook prikazivati objave koje, pomoću algoritama, smatra da će vam biti najzanimljivije. Ako bi radije pratili šta je novo, to možete promeniti tako što ćete kucnuti na "More", pa odabrati opciju "Most recent".

Foto: Profimedia/Alamy Foto: Profimedia/Alamy

POGLEDAJTE SVE ŠTO STE IKAD LAJKOVALI, KOMENTARISALI ILI OBJAVILI

Pritisnete dugme "More" u uglu ekrana (gore levo za Android, dole levo za iOS), pa potražite "Settings" i odaberite "Activity log". Tu ćete dobiti pregled svega što ste ikada objavili, lajkovali, komentarisali, ali i mogućnost uklanjanja lajka ili komentara.

ZATVORITE DRUGI "AKTIVAN" FACEBOOK

Ukoliko ste ostavili uključen Facebook na nekom javnom računaru, njega možete zatvoriti koristeći aplikaciju.

Kucnite na dugme za meni u aplikaciji, odaberite "Account Settings", pa "Security" i onda "Active Sessions". Pronađite proces koji želite da okončate i pritisnite "x" koji se nalazi do njega. Ovo će automatski izlogovati Facebook na određenom računaru ili mobilnom telefonu.

OBJAVLJUJTE POSTOVE I FOTOGRAFIJE DOK NISTE NA INTERNETU

Trenutno nemate pristup internetu pa ne možete objaviti status ili fotografiju? Nema problema, pritisnete na dugme "Status" i napišite objavu ili dodajte fotografiju, a kada u toj situaciji kliknete na "Post", aplikacija će automatski staviti u red čekanja i objaviti status ili fotku čim se ponovo povežete na internet.

Foto: Flickr/ melenita2012 Foto: Flickr/ melenita2012

Facebook za Android takođe omogućava lajkovanje objava kada niste povezani na internet.

SREDITE FOTOGRAFIJE

Na Facebooku možete doterivati fotografije, ne baš kao na Instagramu, ali ipak možete. Kada dodate fotografiju za objavu u njenom dnu će se pojaviti mala dugmad za uređivanje. Moguće je dodavati potpise, lepiti stikere, seckati ih i još gomilu stvari.

U iOS verziji postoje i filteri kao na Instagramu.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: tportal.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ann

    31. jul 2015 | 02:35

    E ja se ponadah nekom prosvetljenju

  • Grof

    30. jul 2015 | 16:34

    Pa vi ste kraljevi... Ja to koristim vec poduze, cisto da se zna... Al eto, sigurno ima dosta njih koji to jos nisu provalili... Inace nije to od zadnje verzije, od ranije je...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA