TRANSFORMER BOOK: Novi hibrid iz Asusa (FOTO) (VIDEO)

Srce Transformer Booka čini Intel i7 3517 procesor, dok je za grafiku zadužen Intelov integirsani čip. Sistemska memorija ima 4 GB DDR3 RAM-a, a za skladištenje podataka tu je 128 GB brzog SSD-a

  • 0

Od ulaska na tržište mobilnih uređaja, Asus se uvek trudio da ponudi nešto inovativno. Jedan od najuspešnijh pokušaja se odnosio na sada već zaboravljene netbooke, koji su oduševili korsinike autonomijom baterije i cenom. Najveći problem ovih uređaja je bila ograničena upotrebljivost zbog slabog procesora i malo memorije.

U poslednjih nekoliko godina desio se ogroman skok performansi računara, a potrošnja i dispacija su spuštene iznad svih očekivanja, što je Asusu omogućilo da nam ponudi novi "hibridni" model Asus Transformer Book. Naime, kod Transformer Booka tastatura se može odvojiti od ekrana i onda dobijete vrlo upotrebljiv tablet.

Kada kažemo upotrebljiv, to onda i stvarno mislimo, jer za razliku do svoje "tanje" i "manje" braće, ovaj uređaj nema ograničenja po pitanju funkcija, pre svega zbog operativnog sistema, ali i komponenti unutar njega.

Srce Transformer Book čini Intel i7 3517 procesor, dok je za grafiku zadužen Intelov integirsani čip. Sistemske memorije ima 4 GB DDR3 RAM, a za skladištenje podataka tu je 128 GB brzog SSD-a. Pored toga u samoj tastaturi se nalazi i klasičan hard disk od 500 Gb.

Za konekciju sa ostalim računarima na raspolaganju je Wi-Fi adapter, Bluetooth konekcija a od ulaza tu su audio konektor, 3 USB-a (sva tri se nalaze na tastaturi što je šteta), lan priključak, microHDMI, mini Display port i SD card reader. U zavisnosti od korisničkih zahteva dobijate Windows 8 ili PRO verziju.

Asus Transformer Book poseduje ekran dijagonale 13,3 inča koji je u stanju da prikaže Full HD rezoluciju. Tokom testiranja nismo imali previše zamerki na kvalitet slike, iako je po sunčanom danu korišćenje malo otežano.

Zvučnike potpisuje Bang & Olufsen, sa kojima Asus ima dugogodišnju saradnju. Kvalitet zvuka je odličan, na šta smo i navikli kada je ovaj brend u pitanju.

Asus Transformer Book poseduje dve baterije. Jedna se nalazi u samom tabletu, a druga je u tastaturi. Sam tablet može da izdrži oko pet sati puštanja HD filmova, što nije dovoljno. Kada uparite tablet i tastaturu, ne očekujte čuda, jer će se tada žurki pridiružiti i pomenuti HDD od 500 GB. Sve u svemu, autonomija baterija je pristojna, a može se dodatno povećati ukoliko koristite programe za power managment.

Glavna karakteristika Asus Transformer Book je potpuna funkcionalnost, što znači da možete surfovati, gledati filmove, ali i raditi u poslovnim aplikacijama bez ikakvih problema.

Iako je Asus Transforem Book high-end uređaj, postoji i nekoliko problema. Tokom kucanja dolazi do ugibanja tastature, što nekim korisnicima izuzetno smeta.

Zatim, tu je težina samog uređaja, koji sa tasturom ima skoro dva kilograma, što uopšte nije malo. Takođe, džek za napajanje baterije je redizajniran, tako da sada veoma podsećan Appleov. Ovaj dizajnerski krik vas može skupo koštati ukoliko zaturite punjač na nekom putovanju, jer verujemo da nabavka novog neće biti nimalo laka.

Možda najveći problem za korisnike će biti Windows 8, tj. Metro UI koji povremeno ume da pravi probleme (aplikacije se zaglavljuju, koče, pauze u radu), a ukoliko prilikom registracije izaberete Srbiju, nećete imati na raspolaganju određeni deo programa i igara.

Asus Transfomer Book je mnogo više od tableta s tastaturom, a korisnike će najviše privući funkcionalnost i sam dizajn uređaja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA