Hakovali naloge igre World of Warcraft dobili 2 godine zatvora

Tim hakera predvodili su Čen i Zu, koji su hakovali naloge da bi zatim sve predmete, i zlato sa virtuelnih likova, prodavali za pravi novac. Procenjuje se da su na ovaj način uspeli da prikupe oko 11.000 dolara

  • 8

Desetoro ljudi u Kini osuđeno je na dve godine zatvora zbog hakovanja preko 11.000 naloga najpopularnije online igre na svetu - World of Warcraft.

Tim hakera predvodili su Čen i Zu, koji su hakovali naloge da bi zatim sve predmete, i zlato sa virtuelnih likova, prodavali za pravi novac. Procenjuje se da su na ovaj način uspeli da prikupe oko 11.000 dolara.

Pored kazne zatvora, osuđeni su takođe platili i novčanu kaznu, vođa Čen 8.000 dolara, i svi ostali po 1.000 dolara.

Kompanija Blizzard korisnicima napominje da za bolju zaštitu koriste jedinstvene lozinke, ali i da ne kupuju zlatnike preko raznih servisa koji ih nude jer to nimalo nije sigurno i ohrabruje hakere da napadnu baš vaš nalog.

Blizzard je lansirao aplikaciju za smartfone koja generiše kodove koji se pri logovanju u igru pored vaše lozinke moraju uneti. Ovo je samo jedan od načina na koji možete zaštiti svoj nalog.

(Telegraf.rs/Izvor: Ubergizmo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA