Sve što ste hteli da znate o Sony Playstation-u 5, a niste imali koga da pitate

Rani prototipovi koji su fotografisani i objavljeni na internetu izgledaju isto kao i dizajn koji je kompanija Sony registrovala prethodnog avgusta

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • AngryChainsaw

    11. januar 2020 | 07:14

    Pa zna se mnogo više od toga što ste napisali, naime PS5 će imati CPU ZEN 2 generacije sa 8c/16t koji će raditi na približno 3.2Mhz ali će imati dobar overclock do 4.5Mhz, sa GPU NAVI koja poseduje 54CU i radi na 2Ghz, sa GDDR6 memorijom brzine oko 480Gb/s i RDNA 2.0 tehnologijom. Za sada znamo da će PS5 biti kompatibilan sa svim igrama sa PS4, PS4Pro konzole u mnogo lepšem i "bržem izdanju" (npr. Battlefield V će glatko ići u 60fps na 4K ili 120fps na FHD sa full hardwerskim ray tracing-om. PS5 će izaći u dve verzije sa 1Tb ultra brzim SSD-om najverovatnije NVMe M.2 ili nekim novijim SONY patentom (poput SSD kertridza), dok će druga PS5 verzija sa klokovanim CPU&GPU izaći sa 2Tb SSD i verovatno biti skuplja za 100 do 150$. PS5 će imati real 3D audio, AI gaming assistant na DS5, haptic feedback na pečurkama kao i podešavanje R2&L2 trigera. Osnovna PS5 konzola će imati 16Gb GDDR6 RAM za gaming i verovatno 4Gb DDR4 RAM za OS. Cena base konzole će biti od 400$ do 500$ (da, SONY će morati da prodaje hardwer sa min gubitkom jako bi povratio novac na software-u i bio pravi rival XBSX konzoli koja će biti skuplja za 100$ i imati neke dodatne mogućnosti, karakteristične za Microsoft (Freesync, 2K rezoluciju, možda podršku za miša i tastaturu), ali cena konzole kod nas u Srbiji neće biti veća od 59.999RSD za base PS5 konzolu sa 1Tb SSD I oko 72.000RSD jača verzija sa 2Tb SSD... Ovakva konfiguracija bi trebalo da ima oko 11 do 12 TeraFlops, što se očekuje i za XBSX koja će verovatno biti hardwerski malo jača, ali neće imati tako dobar OS kao SONY, niti tako dobre eksluzive. Biće to pravi rat, s'obzirom da je na CES 2020 objavljena mobilna konzola Alienware UHO dosta slična Nintendo Switch konzoli, ali značajno hardwerski jača i verovatno skuplja... Čekamo dalje informacije id Mark Cerny-ja, Phill Spencer-a i ostalih gaming moćnika, pošto mene lično ne interesuje ni Nintendo ni Alienware, biće prava muka odlučiti se za "bolju i isplativiju konzolu" što će u mom slučaju def biti PlayStation 5 jer već imam 300+ igara sa PS4 account-a... Živeli 🥂 i uspešan gaming...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA