Lepa brazilska "kraljica kauntera" osuđena na 116 godina robije zbog onlajn prevare

Šajen Viktorio je optužena za prevaru koju je izvela dok je sarađivala sa jednom onlajn prodavnicom, koja je koristila njeno lice i ime da bi prodavala svoje prizvode

  • 8

Brazilska gejmerka Šajen Viktorio, u gejmerskom svetu poznatija po nadimku "shAy", osuđena je na neverovatnih 116 godina zatvora zbog onlajn prevare.

Lepa Brazilka je između 2008. i 2019. godine bila profesionala gejmerka, koje je učestvovala na velikom broju turnira najčešće igrajući Counter Strike Global Offensive. U svojoj 11 godina dugoj karijeri, Šajen je bila jedna od najboljih igračica "kauntera", a po njenom završetku je postala influenserka.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Shay Victorio (@shayvictorio) on

Sada je optužena za prevaru koju je izvela dok je, od 2013. do 2017. godine, sarađivala sa jednom onlajn prodavnicom, koja je koristila njeno lice i njeno ime da bi prodavala svoje prizvode.

Sada se ispostavilo da više od stotinu mušterija nikad nisu dobile ono što su naručile, a novac im nikada nije vraćen, preneli su brazilski mediji.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Shay Victorio (@shayvictorio) on

Iako je Šajen zaista osuđena na drakonsku kaznu, ona i njen advokat su podneli žalbu na presudu. Gejmerka je, u međuvremenu, optužila svog bivšeg muža i partnera u firmi istakavši da je on odgovoran za sve što joj se dogodilo, a da ona sada ispašta.

- Nisu me uhapsili, niti će me uhapsiti, a još manje sam begunac. Radimo na rešavanju ovog problema. Za sve je kriv moj bivši partner, koji je tada preuzeo 100 odsto odgovornosti za taj posao - objavila je Šajen na Instagramu.

Svoju gejmersku karijeru Šajen je završila u maju prošle godine, kada je zapala za oko pripadnicima brazilske jedinica za borbu protiv organizovanog kriminala koji su pronašli po nju kompromitujuće imejlove, prenosi ESPN.

Inače, maksimalna kazna zatvora u Brazilu iznosi 30 godina, zbog čega je malo verovatno da će ona uopšte i robijati. Pretpostavlja se da će ceo slučaj biti rešen uslovnom kaznom.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Shay Victorio (@shayvictorio) on

Video: Bahati gejmer poludeo zbog igrice i demolirao televizor

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA