Samo dan posle najave novog nastavka legendarne igre, umro čovek koji joj je doneo svetsku slavu

Čuvena japanska kompanija SEGA sledeće godine planira da obeleži 30. godišnjicu od nastanka Sonic-a, jednog od najpopularnijih likova iz njenih igara

  • 0

Neverovatna slučajnost zadesila je ovoga vikneda svet video igara. U petak 8. maja, glavni brend menadžer kompanije SEGA Ivo Gerskovič je, u intervjuu za internet sajt Gaming Trend, izjavio da čuvena japanska kompanija sledeće godine planira da obeleži 30. godišnjicu od nastanka Sonic-a, plavog ježića koji je proslavio Sega Mega Drive konzolu.

Na pitanje šta bi obožavaoci "plavog čupavca" mogli da očekuju tim povodom, Gerskovič:

Sonic, Sonik, jež, Sega Printscreen: Twitter/@sonic_hedgehog

- Imamo uzbudljive vesti koje ćemo uskoro podeliti sa vama. Ipak, moraćete još malo da sačekate za detalje. Sonic se tek zagreva za ono što sledi...

Samo dan kasnije iz kompanije SEGA stigla je vest da je u aprilu preminuo Tom Abramson, čovek bez koga Sonic ne bi bio to što jeste, premosi sajt TSSZ News.

Abramson je bio potpredsednik kompanije Sega of America, koji je između 1990. i 1996. godine bio zadužen za sve promotivne aktivnosti koje su imale veze sa Sonic igrama, navodi Hollywood Reporter. U vreme koje SEGA smatra zlatnim dobom Sonic-a, Abramson je bio jedan do ključnih ljudi koji su doprineli globalnoj slavi plavog ježića.

Zahvaljujući kampanjnama za igre Sonic 3 i Sonic & Knuckles, Abramson je 1994. godine bio proglašen za ličnost godine Advertising Age magazina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA