Najbolje video-igre sa fotorealizmom

Video-igre sa fotorealizmom pružile su nam neponovljivo iskustvo i mogućnost da uživamo u svim efektima igara! Na vama je samo da odaberete igru!

  • 0

Igre sa fotorealizmom su postavile standard koji je teško nadmašiti! Grafika video-igara neverovatno je napredovala. Neke od najlepših video-igara su toliko fotorealistične da biste ih ponekad sa razlogom mogli pogrešno da zamenite sa stvarnim životom. Još neverovatnije je koliko se brzo grafika poboljšava - pogledajte samo razliku između The Last of Us ( 2013) , koji je već izgledao neverovatno, i nastavka The Last of Us Part II iz 2020. Deo toga svodi se na prelazak velikih i budžetskih igara na korišćenje tehnologije hvatanja pokreta za stvarno oživljavanje likova, kako u pogledu načina kretanja i interakcije sa okolinom, tako i u pogledu sitnih izraza lica koji govore više nego što bi bilo koji dijalog ikada mogao! Još kada dodate tome raskošno osvetljenje i neverovatnu maštu programera, krajnji rezultat ne može da bude loš!

Iako će Unreal 5 sa apsolutnim fotorealizmom stići već naredne godine, igara sa fotorealizmom i te kako ima.

Dakle, ako obožavate igre sa fotorealizmom, ovo je tekst za vas. Pripremili smo vam neke od najlepših video-igara sa fotorealizmom koje su izašle u poslednjih nekoliko godina!

Video-igre sa fotorealizmom koje ostavljaju bez daha

The Last of Us Part II

Udaljeni vidici sa sićušnim Zaraženim treperenjem između vetrova zagađenih stabala, izmaglice kiše nad srušenim neboderima u Sijetlu, svetlost koja se provlači kroz vitraže, tepih algi koje se ispred vas razdvajaju dok plivate kroz njega, bazeni krvi se postepeno rasipaju u kišne lokve na tlo… The Last of Us Part II u sebi  ima milion sitnih detalja koje većina igrača nikada neće primetiti. Rećićemo samo da je to “zločin” nad ovakvom igrom koja nam pruža neponovljivo iskustvo… Usporite, pogledajte, uživajte u detaljima koji do pre nekoliko godina nisu bili ni u najavi, još manje mogući! Ovo je jedan potpuno novi svet!

Death Stranding

Videti poznata lica raznih poznatih ličnosti širom zapanjujućeg sveta Death Strandinga sasvim je dovoljno da pomislite da gledate film, ali ono zbog čega se igra oseća realističnijom nego ikad (uprkos natprirodnim lošim osobama koje vrebaju na svakom koraku) je činjenica da se Sam umara, modri, blatnjavi i besni dok šeta po većem delu Amerike. Čak se i njegov komplet istroši na surovim terenima, a ako ga naterate da ode dovoljno daleko u pohabanim (istrošenim) cipelama, zanemećete pred visceralnim prizorom savijanja noktiju na nogama i… Uh, da vam ne prikazujemo slikovito, ukoliko niste, vreme je da sada zaigrati ovu video-igru i shvatićete o čemu pričamo! I da, molimo vas, držite te cipele u dobrom stanju!

Detroit: Become Human

Ovo je svet u kojem su androidi toliko realni da je vrlo teško razlikovati ih od ljudi. Ironično je, jer je ovo još jedna igra u kojoj često zateknete kako zaboravljate da ne gledate snimke iz stvarnog života. Bilo da se radi o majušnim izrazima lica androida koji uči da razmišlja svojom glavom ili o raskošno osvetljenom okruženju futurističkog Detroita, Detroit: Become Human je nezaobilazna za ljubitelje fotorealističnih igara. Kako je ne svrstati pod najbolje video-igre sa fotorealizmom? Kako?

Half-Life: Alyx

Ono što najviše volimo u Half-Life: Alyx igri je koliko se svet zaista oseća stvarno. Ne samo da izgleda kao svet koji diše, sa svim znakovima i zvukovima u okruženju koji dokazuju da ga naseljavaju drugi ljudi, već činjenica da se fizički krećete po njemu u VR-u ne može a da vas svaki put neoduševi! Pogotovo kada crtate flomasterima po prozorima i preturate po policama! Video-igre sa fotorealizmom obećavale su od samog početka, a Half-Life: Alyx je dokaz tome!

Hellblade: Senua’s Sacrifice

U ovoj igri ima toliko fantastičnih elemenata, poput duhova i džinova, da bi zaista bila velika šteta da nije odrađena na način na koji jeste! Nedostatak HUD-a koji bi vas vodio kroz igru znači da ste se toliko “utopili” u životnu sredinu igre, da biste mogli da se zakunete da ekipa snimatelja prati glumicu Senuu svuda! Još bolja vest za ovu fotorealizam u igrama je to da se već radi na Hellblade 2 i da će koristiti Unreal 5 endžin.

Cilj je bio dostići željeni efekat koji će vas gotovo izmestiti iz te udobne fotelje i uvesti vas u neverovatni svet video-igre koju obožavate! Da li je taj cilj postignut? Jeste, bez premca! Gotovo svaka video-igra sa fotorealizmom u nama izaziva jedan čudni ali istovremeno i neobjašnjiv osećaj - upravo je to ono što smo želeli, zar ne?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA