Gejming konzola koja je (ne toliko) iznenađujuće pobedila tokom Crnog petka

Iako su PlayStation 5, Xbox Series X i Nintendo Switch OLED modeli i dalje najtraženije konzole, nedostatak čipova i velika potražnja učinili su da ih je skoro nemoguće pronaći.

  • 0

Može se reći da se očekivalo da će konzole nove generacije biti neke od najpopularnijih artikala tokom različitih rasprodaja Crnog petka i Sajber ponedeljka, ali ono što možda i nije bilo toliko očekivano je da će Xbox Series S, slabija i jeftinija serija konzola kompanije Microsoft biti najveći "pobednik" ove sezone.

Analiza koju je obavio Adobe Digital Economy, i koja je analizirala preko trilion poseta raznim maloprodajnim lokacijama širom SAD-a, otkrila je da Xbox Series S nije bio samo najpopularnija konzola ove generacije, pobedivši konkurentne PlayStation 5 i Nintendo Switch konzole, već je bio i jedan od najpopularnijih artikala uopšte.

Sa jedne strane, ovakav nivo uspeha neočekivan je s obzirom na to da se o Series S konzoli obično ne govori toliko u poređenju sa ostalim konzolama nove generacije. Međutim, iako su PlayStation 5, Series X i Nintendo Switch OLED modeli i dalje najtraženije konzole, nedostatak čipova i velika potražnja učinili su da ih je skoro nemoguće pronaći, dok je Series S bio široko dostupan.

Svakako ne škodi činjenica da Series S košta samo 300 dolara, što je u nekim slučajevima čak i 200 dolara manje od konkurentnih konzola, a u isto vreme je sposobna da pokrene sve moderne video igre, poput popularnih naslova kao što su "Forza Horizon 5", "Halo Infinite" ili "Call of Duty: Vanguard".

Ako se smatra da je konzola „jeftinija“ od konkurencije, uprkos svim drugim varijablama koje mogu postojati u tim poređenjima, ona ima prilično dobre šanse da u nekom trenutku bude na vrhu liste, a sada je postalo jasnije da Series S ima koristi od svoje relativno niske cene. Tačnije, 300 dolara za gejming konzolu nove generacije počinje da izgleda kao veoma dobar dogovor kada uzmete u obzir da PS5 i Series X ne samo da se mogu pohvaliti skupljim cenama, već je i „najlakši“ način da se do njih dođe preko različitih preprodavaca koji te cene dodatno povećaju.

Uparen sa veoma popularnom Microsoft-ovom pretplatničkom uslugom Game Pass, Series S je jedna od najjeftinijih opcija za ljude koji žele pristup nekim od popularnijih modernih igara.

To što Series S ne koristi najnapredniju moguću tehnologiju bila je prepreka u prodaji ove konzole u ​​protekloj godini među gejmerima koji su među prvima usvojili nove generacije PlayStation i Xbox konzola. Sada se čini da je ta mana postala najveća prednost ovog gejming sistema.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA