IBM QRadar XDR

IBM veruje da je sajber pretnja najkompleksniji izazov sa kojim se suočavaju organizacije

  • 0
IBM, kompanija, brend, logo Foto: Tanjug/AP

Svaki put kada se domen upravljanja pretnjama razvija, IBM, sa već prepoznatljivom ekspertizom u toj oblasti, razvija nova bezbednosna rešenja u okviru IBM Security portfolia, obezbeđujući proizvode i usluge koji smanjuju rizik poslovanja svojim korisnicima.

IBM QRadar XDR je prvo sveobuhvatno industrijsko rešenje izgrađeno na otvorenim standardima i automatizacijom, a objedinjuje kritične karakteristike bezbednosnih rešenja kao što su endpoint detection and response (EDR), network detection and response (NDR), security information and event management (SIEM) i security orchestration, automation, and response (SOAR).

IBM QRadar XDR pomaže bezbednosnim analitičarima u zaustavljanju poznatih i nepoznatih pretnji u realnom vremenu i može se primeniti u hibridnom modelu, bilo u cloud-u ili na lokalnom nivou, pružajući bezbednosnim timovima uvide i automatizaciju koja im je potrebna da brzo reaguju. Zahvaljujući upotrebi veštačke inteligencije i uključujući automatsku analizu osnovnih uzroka, brzina pretrage je poboljšana, što omogućava efikasnije blokiranje pretnji. Softver je dizajniran da koristi veštačku inteligenciju za automatsku identifikaciju pretnji i upravljanje njima, a da pritom ostane neprimetan za protivnike. Bezbednosni analitičari mogu značajno da smanje vreme za istraživanje incidenata sa dana na sate ili minute.

Prema godišnjem istraživanju o trošku povrede podataka koji izrađuje Ponemon institut iz Mičigena, došlo se do zaključka da je prošle godine trošak porastao na 4.24 miliona dolara, što čini najveći prosečan trošak u poslednjih 17 godina, na šta je značajno uticala pandemija virusa Covid-19, s obzirom da je trošak povrede podataka uzrokovan daljinskim radom veći za 1.07 miliona dolara u odnosu na 2020. godinu.

Dodatna istraživanja su pokazala da kada se u potpunosti primeni automatizacija i veštačka inteligencija u domenu bezbednosti, organizacijama smanjuje troškove do 3.8 miliona dolara u odnosu na kompanije koje to ne primenjuju, a prosečan trošak je za preko 1.7 miliona manji za kompanije koje su u potpunosti usvojile Zero Trust pristup.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA