≫ 

Apple uvodi stroža pravila za dugo očekivanu funkciju uređivanja i brisanja poslatih poruka

Najnovija beta novog operativnog sistema uvodi niz ograničenja koja će pomoći da se spreči zloupotreba funkcije uređivanja poruka i brisanja poslatih poruka

  • 0
Apple iOS 16 Foto: Apple

Apple je objavio četvrtu razvojnu beta verziju iOS-a 16, a sa njom i mogućnost uređivanja i brisanja iMessages poruka. Kompanija takođe dodaje istoriju uređivanja poruka, što znači da osoba kojoj šaljete poruku može da vidi šta ste promenili. Pre toga, svako je mogao da menja poruke, a da druga strana ne zna.

Maksimalan broj izmena je pet.

Kompanija verovatno menja ove funkcije kao odgovor na zabrinutost da će uređivanje i brisanje poslatih poruka biti zloupotrebljavano. Dodavanje istorije izmena daje korisnicima pregled svih izmena i na taj način smanjuje mogućnost zloupotrebe.

Najnovija beta verzija takođe uvodi vremensko ograničenje u kojem možete povući poslatu poruku. Kada je puštena prva beta verzija, korisnici su mogli da povuku poruku u roku od 15 minuta, ali sada je rok smanjen na dva minuta.

Dolazak konačne verzije iOS 16 operativnog sistema očekuje se u septembru, kada će Apple predstaviti najnoviju liniju uređaja (uključujući i novi iPhone).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA