≫ 

Ne žuri mu se na sud: Ilon Mask izazvao direktora Twittera na “javnu debatu”

Direktor Tesle je, čini se, odlučio da dokaže da je u pravu na "javnom forumu" kakav je Twitter

  • 0
ilon mask - tviter Foto: Profimedia

Nakon što je naterao svoje advokate da sastave argument od 165 stranica o tome zašto ne želi da kupi Twitter za 44 milijarde dolara, Ilon Mask je odlučio da celu stvar predstavi "nepristrasnoj" javnosti: Teslinim fanovima, vlasnicima Dogecoin-a i potencijalnim kolonistima Marsa, odnosno svojoj Twitter publici – sa ciljem da se otkrije "istina o botovima".

"Ovom prilikom izazivam @parag na javnu debatu o procentu botova na Twitteru", napisao je Mask . "Neka dokaže javnosti da Twitter ima manje od 5 odsto lažnih naloga".

Mask je potom objavio anketu na svom profilu pitajući pratioce da li veruju u tvrdnju Twittera da su manje od pet odsto mesečnih korisnika zapravo lažni nalozi. Dve dostupne opcije su "da" sa tri emodžija robota (što implicira da je onaj ko odabere taj odgovor bot) ili "Lmaooo ne".

U vreme pisanja ovog teksta, skoro 65% odsto korisnika je izabralo "Lmaooo ne".

Twitter-ovi advokati su već objasnili šta kompanija misli o Maskovim optužbama o botovima, statistiku koju je, prema Twitteru, Mask pronašao na stranici Botometar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA