≫ 

Novi problemi za društvenu mrežu: Uzbunjivač iz Twittera izneo opasne tvrdnje, da li je ovo kraj?

Njegovo svedočenje moglo bi da utiče na predstojeće suđenje u oktobru

  • 0
Twitter kompanija logo Foto: Tanjug/AP

Bivši šef bezbednosti Twittera, Pjeter Zatko, postao je uzbunjivač i posvedočio da je kompanija obmanula korisnike i američke regulatore o ranjivostima u bezbednosti socijalne mreže.

Takođe, Zatko tvrdi da je kompanija potcenila broj lažnih i spam naloga na svojoj platformi. On je pokazao zabrinutost kako je Twitter rukovao podacima, ukazujući na to da je veliki broj zaposlenih imao uvid u osetljive sisteme i podatke korisnika.

Zatko je istakao i da kompanija nije pravilno izbrisala podatke korisnika koji su ukinuli svoje naloge.

Njegovo svedočenje moglo bi da utiče na predstojeće suđenje u oktobru, koje očekuje milijardera Ilona Maska, nakon što je u julu odustao od kupovine Twittera.

Podsetimo, prethodno je sklopljen dogovor vredan 44 milijarde dolara, ali je direktor Tesle odustao od kupovine nakon što je kompanija odbila da mu prosledi izveštaj o broju lažnih i spam naloga.

Povodom tvrdnji bivšeg šefa bezbednosti oglasila se i sama kompanija koja je Zatkove navode označila kao netačne i nedosledne. Dalje su naveli da je on otpušten u januaru zbog neefikasnog vođstva i lošeg učinka.

Video: Koje su ekonomske posledice želje Ilona Maska za slobodom govora: Sve o prodaji Tvitera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA